woensdag 16 januari 2013

Kippenleed

De hond heeft nergens last van. Hij rent heerlijk door het dunne laagje sneeuw, over bevroren plasjes in het park, waar ie gisteren soms nog doorzakte. Af en toe gaat ie op drie pootjes lopen omdat er een stukje harde sneeuw aan zijn pootje kleeft. Hij kijkt me dan hulpeloos aan en ik wrijf dan over de voetkussentjes en dan is het weer goed. Ook dweil ik de wit opdrogende hondepootjes op het zwarte parket weg.

De kippen daarentegen vinden het niets. Ze kunnen nauwelijks iets eetbaars vinden en vandaag bleven ze de hele dag in het nachthok zitten. Zelfs nadat ik een stukje van de tuin had omgespit kwamen ze niet naar buiten. Ook moet ik elke paar uur de drinkbak van vers water voorzien omdat het bevriest. En bevroren water kunnen ze niet drinken.
Nu gooide ik dat ijs uit de drinkbak steeds weg maar ineens zag ik vanmiddag hoe mooi dat was aangevroren. Het ziet er naar uit dat ik de komende dagen een hele verzameling kan aanleggen.

 
 
 
Met groeten Ton
 

2 opmerkingen:

Marga zei

Vaseline onder de pootjes smeren.Zo hebben ze geen last van klonten tussen de tenen en geen last van het strooizout. Wel bij thuiskomst goed afvegen.

Ton zei

Hoi Marga,

Zal ik doen. En ik zal het er beslist weer afvegen als ik thuiskom anders moet ik de vloer wel heel intensief peotsen.

Met groet Ton