dinsdag 21 augustus 2012

Niet alleen Piet Ekel is dood


De laatste weken gebeurt er eigenlijk helemaal niks in mijn leven waar ik nu echt blij van word.
En... er niets aan de hand. Ik doe van alles maar toch. Het hoofd zit vol met gedachten rommel. Lezen doe ik nagenoeg niet en met de sudokus heb ik steeds hulp nodig.

Kreeg ik gisteren een link toegestuurd door Anne van Dos Cortados: soChicken.
Een website over geluk.
In, voor alles wat mij inspireert, heb ik daar even flink in gestruind. 

Om gelukkig te zijn geeft hij 5 tips. Een ervan is om eenvoudig te leven.

Direct dacht ik aan een krantenbericht dat ik wel 30 jaar geleden heb gelezen. Barbra Streisand ging eenvoudiger leven en zou 3 van haar 8 huizen verkopen. Wat een gelul dacht ik toen.
Nu denk ik dat ze haar tijd vooruit was.

Eenvoudig leven is er ook voor zorgen dat je huis en omgeving ordelijk zijn. Geen opgestapelde rotzooi. Dat geeft onrust omdat er iets mee moet gebeuren.

Ja.... en dan kijk ik eens om me heen.



Ik zie een prachtig rood ligbed staan dat verstevigd moet worden. Het bureaublad dat uit de kamer komt en er, heel onhandig, voor zorgt dat ik niet in de kasten kan komen. Dan nog een hele stapel plexiglas dat ik ga gebruiken om een broeikas te maken. Het ligbed waar Rick altijd op ligt te zonnen en die ik elke keer dat ik het oventje nodig heb aan de kant moet zetten.
Kortom: dit is niet zorgeloos eenvoudig maar zorgt voor een berg aan irritatie. En ben je geïrriteerd, kan je niet gelukkig zijn.

Dus ben ik vanmiddag begonnen met het wegbrengen van oud ijzer, inclusief het rode ligbed waar ik al twee uur aan had gesleuteld. Geschat gewicht 100kilo.
Oude tijdschriften. 150 kilo
Ook is mijn grijze container gevuld met Malle Pietje spullen waarvan ik dacht ze te gaan gebruiken maar er op zijn minst al 10 jaar staan.

Weg met de troep.

Na de vakantie verder want de zolder moet ook nog




Met groeten Ton











1 opmerking:

anne zei

Briljante actie, Ton en het klopt helemaal. Wij hebben thuis helemaal niets overbodigs en als we straks gaan verhuizen is alles in een halve dag gepakt en dat voelt heerlijk. Buen hecho en trek de zolder ook maar meteen leeg.
Travel light....... Het werkt bevrijdend.