vrijdag 24 juni 2011

Heeeeelp

Eigenlijk vind ik alles lekker en eet ik alles. 
Toch sluipt er langzamerhand een voorkeur in die  beperkend gaat werken. Speciaal als we mensen uitnodigen om te komen eten. Eerst had ik wel een stuk of 10 favoriete recepten waar ik uit kon kiezen maar dat aantal is teruggelopen naar twee.
Deels doordat ik het mezelf makkelijk maak. Een rijsttafel vind ik te veel werk, zeker omdat een deel  moet gebeuren als de gasten er zijn. Het gaat tenslotte om de gasten en het samenzijn.
Deels omdat als je 10 favorieten hebt, er onbewust weer een onderscheid ontstaat tussen de 'gewoon' de lekkerste en de 'aller' lekkerste.
De twee die zijn overgebleven zijn dan ook mijn echte toppers. Vislasagne en moussaka (met een voorkeurvoor de laatste).
Dit is, wat mij betreft, geen probleem. Het probleem is dat de gasten nu van te voren vragen: Wordt het vislasagna of moussaka?
Tijd voor een nieuwe ovenschotel. Heeeeelp.
Wat zet ik voor mijn gasten op tafel zondag?

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: