donderdag 23 juni 2011

Flebologisch Centrum Oosterwal

Het boek: Beginnen met filosofie van Luc Perry geeft nog steeds stof tot nadenken en nieuwe observaties. Nietzsche zegt: de grootheid van een kunstenaar wordt niet gemeten naar de
'schone gevoelens' die hij opwerpt ', maar ze berust op de 'grote stijl', dat wil zeggen op het vermogen om 'de chaos die je bent te beheersen; om je chaos te dwingen een vorm aan te nemen: logisch, eenvoudig, ondubbelzinnig, mathematica, wet worden-dat is hier de grote ambitie'.
Het is niet zo dat ik de hele dag met deze tekst in mijn hoofd loop maar ze houdt me wel bezig.

Gisteren ben ik in het nieuwe gebouw geweest waar Flebologisch Centrum Oosterwal is gevestigd. Overweldigd was ik door de rust, de eenvoud, de ruimte, de kleur. Het maakte me vrolijk en gelukkig. Ik dacht hier is "de chaos gedwongen een vorm aan te nemen". Niet alleen in het gebouw en de inrichting maar juist ook in de houding van het personeel. Dat laatste is waar het om gaat: om als mens "de chaos die je bent te beheersen" om zo een intenser leven te leiden.
Leuke gedachte om de komende tijd eens mee te oefenen.

En als er dan toch aan je gesleuteld moet worden laat het dan gebeuren in een mooie omgeving, door mensen die zich zo opstellen om het jou naar de zin te maken.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: