woensdag 1 juni 2011

Theorie

Al een paar jaar maak ik bergen sudoku's. Ik maak ze tot 7 sterren en dat vind ik een goed resultaat. Maar er zijn tijden dat ik zelfs bij een 3 ster hulp achter in het boekje moet zoeken. Niets lukt me dan. Al zit ik uren te puzzelen, ik krijg geen inzicht.
Nu heb ik de volgende theorie ontwikkeld. Als ik moeite heb met het maken van Sudoku's is er iets aan de hand. Ik kan me niet goed concentreren, raak geïrriteerd, voel me een sukkel en meer van dat soort dingen. Er zit iets in mijn brein dat zeurt om meer aandacht dan de sudoku. En als ik dat geen aandacht geef blijf het dreinen. Een duidelijk teken dat ik eerst iets weg moet opruimen voordat ik weer met volledige aandacht en plezier kan puzzelen.
Ik had de laatste tijd problemen met het oplossen van een 4 sterren sudoku dus wat zat er in de weg? Een oud probleem: wat doe ik met mijn leven? Nadat ik daar weer eens aandacht aan had besteed heb ik mijzelf bij de VPTZ aangemeld. Ook zijn we begonnen met het zingen bij Blair. Dit brengt zin en plezier in mijn bestaan en wat blijkt: zonder problemen maak ik nu weer 5 sterren sudoku's.
Als dit werkelijk iets zegt over mijn leven is het een leuke graadmeter.
Zijn er ook 10 sterren sudoku's? 

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: