woensdag 15 juni 2011

Maar ook dankzij EHEC

Hoeveel aanwijzingen heb ik nodig?
Rick roept al jaren tegen me dat ik een deel van de tuin moet inrichten als moestuin. Maar ik ben nogal veel aan mijn planten gehecht.
Tijdens de wandeling naar Santiago de Compostela kwamen we een doorgewinterde wandelaar tegen uit Den Haag. De man had een  sterk idee hoe de wereld er in de toekomst uit ging zien. Door de schaarste aan olie zou deze zo onbetaalbaar worden dat ook de voedselvoorziening ernstig schade zou oplopen. (onbetaalbaar vervoer en verwarmen van kassen) Hij voorzag dan ook dat in de nabije toekomst je het beste weer onafhankelijk zou moeten worden door zelf groenten te verbouwen en voor het vlees, dieren te houden.
Vandaag heb ik voor de eerste keer in de volkstuin van mijn nicht gewerkt.( deze deal is geregeld door Rick) Ik heb daar met een man gesproken die antroposofisch tuiniert. Hij sprak daar zeer inspirerend  over en over het feit dat de groenten gezond zijn. Geen gedoe met EHEC en zo. Ze verzieken de hele wereld met die tuinbouw!
Nu moet ik voor die volkstuin eerst naar Alkmaar fietsen, dan een tijd onafgebroken werken en vervolgens weer naar terug fietsen. Dit is nu net het nadeel van een volkstuin ver van huis.
Mijn ideaal: ik zie een onkruidje, loop ernaar toe en trek het uit. Vervolgens ga ik weer lezen.
Daarna denk ik; o ja ik wil nog wat witlof zaaien en ben vervolgens een uur aan het spitten, harken en zaaien.
En waar kan dat? Bij mij in de achtertuin.
Ik ben om.
Wie sierplanten wil hebben late het weten. Ook voor de Spanjolen.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: