zaterdag 30 april 2011

Kerstpakket

Ik weet niet waarom maar wat mij opviel op de vrijmarkt was de hoeveelheid spullen afkomstig uit kerstpakketten. Soms zelfs nog in de originele verpakking. Picknickmanden, bekers en soepkommen van het merk PURE, peper- en zoutmolens etc.
Ik vroeg me af; zijn mensen dan niet blij met dit spul, past het niet in het interieur, of hebben ze liever geld i.p.v. een kerstpakket?
Ik voel op zo'n moment plaatsvervangende schaamte, omdat ik vind dat je blij moet zijn met wat je krijgt. Of ben ik gewoon zelf zo zuinig dat ik vind dat een ander dat ook moet zijn? Het kostte me in ieder geval moeite om deze dingen niet te kopen.
Wat ik wel gekocht heb en waar ik blij van werd zijn 10 gekleurde glazen bollen voor € 2.50 waarvan ik nog niet weet wat ik er mee ga doen, want voor de kerstboom zijn ze te zwaar.

Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Thomas Stanger zei

Ik denk dat mensen een kerstpakket steeds meer als iets standaards zien. Als ze geen pakket krijgen zijn mensen vaak erg teleurgesteld, hetzelfde wanneer zij een kerstpakket krijgen wat ze niet leuk vinden.

Mensen moeten inderdaad gewoon blij zijn dat ze iets krijgen! Wanneer je niets verwacht is iets altijd leuk meegenomen...

Ton zei

Hoi Thomas,

Bedankt voor je reaktie.

Je hebt gelijk als je zegt dat we niets zouden moeten verwachten. Want wat we van het door ons 'te verwachten' krijgen, voldoet nooit aan onze verwachtingen, omdat we onze verwachtingen meestal niet uitspreken.

Mert vriendelijke groet Ton