dinsdag 19 april 2011

Pontje in Alkmaar

Vanmorgen in bed wist ik nog niet waar ik over kon schrijven. Ik had het idee niets vermeldens waardigs te hebben meegemaakt gisteren. Tot ik vanmorgen Prretje's blog las waarin werd verhaald over een duinwandeling en een spontaan gesprek met een boswachter die vervolgens een prive lezing gaf over de vogels.
Gister ging ik op de fiets naar Heerhugowaard en wilde in Alkmaar met het pontje van de Bierkade naar het Schermereiland. Over deze gratis pont ontstond een gesprek met een vrouw die drie kinderen bij zich had.
Het pontje was bijna uit de vaart gehaald maar een actie heeft dit voorkomen. Er blijkt namelijk een oud document te zijn waarin staat dat er -na de aanleg van het Noord-Hollandskanaal- altijd een verbinding zou bestaan tussen het in twee delen gesneden centrum van de stad. Eerst was er een pont later een vlotbrug en nu weer een -gelukkig gered- pontje waar 250.000 mensen per jaar gebruik van maken.
Een pontje maakt voor mij een gewone fietstocht tot vakantie en helemaal feest werd het toen de schipper op verzoek van een van de kinderen een extra rondje door het NH kanaal maakte.

Met dank aan Irene. Groeten vanTon

Geen opmerkingen: