vrijdag 1 april 2011

All the queens men

Elk morgen bedenk ik, wie of wat ik wil zijn: kwetsbaar, ondeugend, leergierig of zoals vanmorgen vrijmoedig.
Ik had een paar klusjes te doen in Alkmaar en één ervan was om de mouwen van een colbert dat ik in december had gekocht in te laten korten.
In de winkel waren twee verkoopster en enkele klanten. Toen één van de verkoopsters naar mij toekwam om te helpen liet ik het colbert zien en legde het probleem voor. Ze vond dat er wel twee centimeter af kon maar vroeg vervolgens aan haar collega om haar opinie. Deze vroeg keurig aan haar klant of ze mij even tussendoor mocht helpen en vond dat goed.
Deze verkoopster vond dat mijn mouwen lang moesten blijven. Na wat overleg werd er consensus bereikt: het colbert zou mij toch beter staan met ingekorte mouwen.
Maar er waren nu wel kosten aan verbonden: € 20
Hier raakte ik een beetje uit mijn humeur want ik vond dat dit onder service hoorde te vallen. De mouwen kwamen ongeveer tot halverwege mijn hand en ik vond dat de verkoopster daar in december wel iets van had kunnen zeggen.
Op dat moment realiseerde ik dat dit gewoon een opinie was van mij en dat ik daar mijn gelijk over probeerde te halen en dat niet correspondeerde met mijn 'vrijmoedig' zijn.
Dus corrigeerde ik mijzelf en zei " ik dacht dat dit nog onder de service zou vallen maar ik heb zeker geen keus?" " Nee, eigenlijk niet " zei de verkoopster.
Het hele gesprek verliep in goede harmonie en ik kon mezelf neerleggen bij de uitkomst.
Na mijn gegevens te hebben genoteerd verliet ik de winkel.
Toen ik vijf minuten later in de supermarkt stond werd er gebeld: de verkoopster met de mededeling dat ze hadden besloten het in de service te laten vallen omdat ik zo aardig had gereageerd.
Ik weet zeker dat als ik mezelf niet had gecorrigeerd en geiriteerd zou zijn geworden deze dames zich niet hadden bedacht. We zouden er alle drie een slechte smaak van hebben overgehouden terwijl nu iedereen een goed gevoel had.

Naam van de winkel: All the queens men, Magdalenastraat 9 Alkmaar,leuke collectie en aardige verkoopsters.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: