zondag 5 september 2021

Verlangen

Niet dat er tegenvallers zijn hoor, maar we zijn het eigenlijk een beetje zat in de auto. Oempf en morgen nog een dag. Ook al moet ik zeggen dat er in ons gezelschap een is die het heerlijk vindt: leo. 



Die ligt ontspannen te doezelen op de achterbank in de wetenschap dat de baasjes niet zonder hem weggaan als hij in de Panda zit.

Wat voor weer zou het zijn in Den Haag? Zong Conny Stuart ooit.
Voor AndalusiĆ« hoeven we ons dat niet af te vragen. Gewoon heet. 

We sliepen trouwens afgelopen nacht in Tours en dat hadden we sinds onze fietstocht naar Bayonne in 2002 niet meer gedaan. Niet dat we wat van de stad zagen want we hadden daar geen puf meer voor zeker gezien de temperatuur van 30 graden. Best wel ff een verschilletje met Den Helder. Wordt wennen dus de komende dagen.


 
Leo heeft trouwens geen last van de warmte als echte Spanjool.


Inmiddels hebben we de binnenstad van Aranda de Duero bekeken.



en wat langs de rivier gelopen (want Duero in de stadsnaam is een rivier)



Wel wat traag stromend en toch bruin van kleur.



En wat een heerlijkheid om zo’n groen verkoelend lint in de stad te hebben.

Morgen staan er 700 km op de rol dus een ‘korte’ rit vergeleken met de 900 van de afgelopen dagen. 
Maar wat kan een mens verlangen naar een snelle overtocht per vliegtuig.

Met groeten Ton

7 opmerkingen:

Jan Fr zei

Ik ken de Duero van Portugal en Spanje.

Willem zei

900 km op een dag? Dan moet je toch echt wel een beetje van autorijden houden, anders word je toch stapeldol lijkt me. Zo'n afstand wil gewoon zeggen dat je tussen de 10 en 12 uur rijdt. Zelfs als je elkaar afwisselt, lijkt me dat nog een crime. een aantal noodzakelijk pauzes erbij en je doet de hele dag niets anders dan rijden en slapen. Gelukkig dat het maar een paar dagen is. In ieder geval veel sterkte ermee en bedenk dat de laatste loodjes weliswaar zwaar wegen, maar dat er weinig op kan tegen het gevoel weer thuis te zijn op je eigen stekkie.

Samen met mijn zoon zwerf ik op dit moment door Polen en Tsjechiƫ. Na een lange rit (maximaal 600 km) nemen we altijd een paar dagen de tijd om de omgeving te verkennen en zoeken dan weer een nieuwe bestemming. Bevalt eigenlijk best goed. dat ritme; een lange reisdag gevolgd door enkele dagen de toerist uithangen.

Francien. zei

Die 30 graden zijn vandaag 32 geworden Ton. Wij zitten in de buurt van Tours aan de Loir. Le Loir en niet la Loire.
Vanmorgen gefietst maar nu lui onder de bomen een beetje surfen. In de caravan hebben we geen bereik. We staan in een soort park met allemaal grote bomen op een gemeentecamping. Heerlijk.
Morgen boodschappen doen, inpakken en donderdag een stuk naar het noorden rijden.
Succes met de warmte. Groet, Francien.

Mevrouw Niekje zei

Hi Ton, hier nu ook mooi weer, maar toch ben ik best jaloers!! Goede reis verder en fijne tijd!

Ton zei

Hoi Jan, Wandelend van Valencia naar Santiago zijn we er ook op veel plaatsen langs gekomen. Altijd heerlijk zo’n verkoelende strook groen in een heet land. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Willem, Maar we worden ook dol. Richting Nederland deden we eer wel vier dagen over maar toen leek er helemaal geen eind aan te komen. We gaan voor de zure appel en doorbijten. Inmiddels is het leed geleden en vergeten. Nog veel plezier in Polen en Tsjechie. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Francien, Het is een mooie omgeving. Wij fietsten er 20 jaar geleden doorheen en genoten ervan. Het was inder daad lekker warm maar dat willen we als Noorderlingen. Veilige thuis reis toegewenst. Met groetenTon