maandag 13 september 2021

It’s beginning……

to look a lot like christmas.

Een beetje vroeg maar toch: alle pijlen wijzen in die richting.

Ten eerst bestelden we voor afgelopen zaterdag twee kuub haardhout. Bij een andere leverancier dan vorig jaar omdat we diens stukken hout wat té groot vonden. Hartje winter was dat geen bezwaar, maar wat eerder of later werd het met die grote brokken gewoonweg te heet in huis.

Het is wel altijd zo dat we een leverancier, zeker de eerste keer, ophalen bij een restaurant aan de doorgaande weg. En hoe laat sta je daar dan? Spreek je om tien uur af en sta je daar dan ook of reken je er een Spaans kwartiertje bij? 
Dat Spaanse kwartiertje is natuurlijk ook maar een generalisatie. Weliswaar een oordeel dat gegrond kan zijn in het ervaringen uit het verleden. Maar volgens Rick moest ik er voor gaan om er precies op tijd te zijn. Dat deed ik en op de minuut af kwam Jose Antonio aan rijden.



Aardige man en nee: geen tegenspraak, hij stapelde het hout zelf op. Ik mocht wel helpen.

Toen was het nog gewoon 32 graden.

Vanmorgen was het andere koek.



Wolken, wind, ietsje regen en tien graden lagere temperatuur. 

Daarom moest ik me vanmorgen haasten om het haardhout af te dekken, de regenmeter in de tuin te zetten en de waterslangen klaar te leggen.



Waarom haasten?

Vandaag was het de eerste officiële koordag van het nieuwe seizoen. Er waren flyers gemaakt en verspreid in het dorp, er stond een stukje in The Grapevine en er waren aankondigingen op social media. Tja na anderhalf jaar zonder echte repetities was er wel wat extra aandacht en ondersteuning nodig.
Wat kan en mag je daar van verwachten? Negen nieuwe leden kwamen het koor versterken. Vijf heren en vier dames. Helemaal goed. En wat het extra leuk maakt is dat een van die dames een Spaanse is. 

In aanloop naar het winterconcert stond er naast ‘gewone’ liederen ook een kerstlied op het repertoire.

It’s beginning ……


Met groeten Ton

4 opmerkingen:

sjannesblog.com zei

Leuk, dat je weer kunt gaan zingen. Ik doe het alweer een paar maanden na een zoomperiode. Het lijkt wel leuker dan vóór corona!

Ton zei

Hoi Jeanne, Vlak voordat we weer naar Spanje afreisden zongen we een keer mee in het koor van Sopraan M. De eerst repetitie binnen met een hoge opkomst. Iedereen was gewoonweg blij en opgetogen weer samen te zingen. Ik denk dat het best eens goed is om iets wat je graag doet te ontberen. Daarna ben je je er extra van bewust hoe leuk het is en schat je het weer op werkelijke waarde. Nog veel zang plezier toegewenst. Met groetenTon

Jan Fr zei

Ziet er netjes uit mooi opgestapeld klaar voor de winter. Denk je dat het 2 kub is? Ik heb altijd het gevoel dat ik belazerd wordt als ik dat hoopje hout zie ben daarom al een paar keer van leverancier veranderd.

Ton zei

Hoi Jan, Het is een kwestie van vertrouwen. Vorig jaar bestelden we 2 kuub en dat werd los gestort ik stapelde het in kuubszakken en vulde er drie. Dat was volgens mij voldoende. Nu kwam het keurig gestapeld in een aanhangwagen. Ik nam net de maten op en rekende het uit. Gestapeld is het 1, 6 kuub. Wat zuinigjes. Wel olijfhout en voor € 120. Met groetenTon