maandag 6 september 2021

We zijn er

Zo rond drieën wilden we de voordeur opendoen. Sleutel in het slot en draaien. Niks daar van. Hij wilde maar half omdraaien en vervolgens wilde hij ook niet meer terug.
Jemig, wat is dit nu weer?
Natuurlijk was onze eerste gedachte dat er misschien was geprobeerd om in te breken en dat het slot was beschadigd.
Dus eerst een tangetje gehaald en wat slotolie om te kijken of de sleutel er in ieder geval uit wilde komen. Olie erin gespoten en wat geprobeerd de sleutel om te draaien en ja hoor. Gewoon een droog slot dus. Opluchting alom.

Even een rondje door de woning waar alles op orde was. Daarna de tuin in.

Daar was nog wel wat te ontdekken. 
Niet al mijn voorzorgsmaatregelen hebben goed gewerkt.

Zo maakte ik zakjes van vitrage om die om de druiventrosjes te doen zodat de druiven niet zouden worden opgegeten door wespen en mieren.



Ziet er goed uit zou je kunnen denken.



Maar de vruchtjes zijn volledig verdroogd en lijken op krenten.



Bij nadere inspectie zit er schimmel op. Wellicht is het meeldauw. Normaal gesproken worden druiven tweemaal per seizoen met zwavel behandeld maar  ik deed dit maar een keer vanwege ons verblijf in het noorden.

De Olifantsoren hebben het daarentegen wel heel goed gedaan.



De twee planten hebben bijna de helft van de ruimte in genomen. Ik waande me even in de jungle. De temperaturen  hielpen daarbij.

Leootje is weer helemaal thuis.



Wij trouwens ook.


Met groeten Ton

7 opmerkingen:

Petra zei

Hoi Ton, fijn dat jullie weer heelhuids aangekomen zijn. En gelukkig niet ingebroken daar moet je toch niet aan 🤨. En die olifantsoor wat is die prachtig echt bizar zo groot, je mag hem wel verpotten denk gezien de pot waar hij nu instaat. Jammer van je druiven 🍇 maar ja je kan niet altijd 6 gooien 😉. Geniet lekker van jullie mooie stulpje daar op die Spaanse berg. Een liefdevolle groet Petra.

Emie zei

Fijn hoor dat jullie weer veilig thuis zijn. Pff...wat een reis! Jammer van de druiven.

Ton zei

Hoi Emie, De reis zijn we alweer vergeten nu we hier zijn. Pas volgend jaar zullen we zeggen: o ja, dat is waarom we niet van autorijden houden. Voor de druiven geldt als eigenlijk met alles: voor het beste resultaat moet je d’r bij blijven. Maar we geven het niet op. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Petra, We zijn eigenlijk niet bezig met inbraken maar met dat sleutel gedoe kwam het toch als eerste gedachte naar boven. Van die olifantsoor waren we wel onder de indruk. Geen idee of hij al verplant moet. We zien regelmatig van die grote planten in een kleine pot maar als de groei terugloopt wordt ie verplant. Kunnen we hem meteen weer wat verkleinen door een jonge stek te nemen. De druiven gaan we volgend jaar gewoon weer opnieuw proberen. Want die zes gaan we natuurlijk een keer gooien. Met groetenTon

Lot zei

Fijn dat jullie weer veilig thuis zijn. Leo is overal tevreden waar jullie zijn .
Je zal wel weer uitkijken naar de containers te gaan? Plaats je nog een s een fot van de plek?

Ton zei

Hoi Lot, Ik denk dat je gelijk hebt over Leo. Een container foto komt er binnenkort aan. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Marleen, Geen probleem er is weer van alles om te laten zien. Met groetenTon