woensdag 8 september 2021

Vergeten


Ik heb het waarschijnlijk de dag van ons vertrek naar Nederland gedaan. En daarmee is het me helemaal ontschoten. Vanmorgen viel het oog op ‘vreemde’ blaadjes in de plantenbak met graslelie. 
He wat grappig. Eindelijk eens een zaailing van de Transparente, dacht ik.

Dus duwde ik wat blaadjes opzij en zag dat de vreemde blaadjes in een potje stonden.
En toen wist ik het weer. 


De stekjes die ik maakte op de dag van vertrek zijn van Myoporum. Een uit Nieuw Zeeland afkomstige struik die zeer wind en droogte bestendig is en zich eenvoudig laat vermeerderen door takjes in water te zetten. Maar hoe zorg ik ervoor dat het water in een potje tijdens onze drie maanden afwezigheid op peil blijft?
Zet dat potje in een plantenbak en plaats het waterslangetje in het potje. Zo krijgt dat om de dag vers water en het water dat te veel is loopt gewoon in de aarde van de bak. Iedereen blij en…..het heeft goed gewerkt.




Drie stekjes hebben het niet gedaan maar de andere zeven zien er goed uit.



En die staan nu in lekkere verse aarde om nog wat aan te sterken.


Het zijn kleine lichte klusjes die ik doe. Het is me nog wat te heet om met stenen te sjouwen of om plantgaten te graven. Maar slepen met potten, her en der wat takjes afknippen en een klimplant opbinden is net te doen. Net als een vette siƫsta houden.



Amandelen plukken is ook zo’n klein, licht en leuk werkje. Een redelijke opbrengst. Morgen kan ik nog een grote oude boom leeg plukken die laag op de helling staat.


Met groeten Ton

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag Ton, is de amandelboom altijd zo kaal na de zomer?

Ton zei

Hoi Onbekend, Er zitten wel verschillen in de diverse soorten. Maar aan het eind van de zomer staan ze slecht in het blad en is het meeste blad verdroogd. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Marleen, Ach zoveel weet ik er nu ook niet van hoor. Gewoon een boom planten en wachten tot er vruchten aankomen. Maar een paar foto’s en wat uitleg kan er wel aan wagen. Met groetenTon