dinsdag 21 september 2021

Stairway tot heaven

Vorige week dinsdag was er een uitje gepland voor een tuin bezichtiging in Benamargosa, maar dat werd afgezegd vanwege de verwachte regen. En het regende ook. Goed, het uitje was vandaag en ……het regende.


Niet veel maar toch: regen. Zou het universum me wat willen zeggen?

Toch ging ik gewoon om 9.15 op pad.


Onderweg maakte ik een stop om deze prachtig bloeiende boom te fotograferen. Er staan er wel meerdere in dorp en stad maar deze bloeide wel heel uitbundig.


Om 10.30 op de verzamelplek aangekomen en van daaruit was het nog een kilometer of vijf verder het binnenland in via een weggetje waar je normaal gesproken gewoon zou verdwalen.

Natuurlijk eerst thee voordat we de tuin zouden bezichtigen. Het is tenslotte hoofdzakelijk een engelse gardenclub. 
Tja, wat zal ik nu van die tuin zeggen? Not my cup of thee. 
Ik houd van tuinieren en planten en dan mag er best ook wat aandacht zijn voor kunst of grappige dingetjes, veel gebruik van felle kleuren of stijlfiguren  die vaak terugkomen zoals stapelmuren. 
Maar hier ging het bijna alleen om bijkomende zaken. Wel heel leuk gedaan trouwens maar de rondleiding ging aan de hand van 20 vragen. Die vragen hadden allemaal betrekking op een beeldengroep en vandaar uit zou de titel van een poplied te af te leiden zijn.
Nou, dan ben ik al meteen weg want ik ben van de klassieke muziek en heb niks met David Bowie, Rolling Stones, Jefferson Airplane etc.
Goed ik herkende één songtitel aan de hand van een beeld van Venus en dat alleen omdat “Venus in Bleu Jeans” in mijn gedachten schoot. Het bleek trouwens dat die door ieder van de vijf groepen werd geraden.



Overzicht van de tuin met de Stairway to Heaven.


Het rondje op de achtergrond was Gnome Henge. Bij alle pilaren stond een beeldje van een gnoom.


Na een uurtje waren we rond en dat was precies op tijd omdat het behoorlijk ging regenen. Het dorpje boven op de berg is Comares



Vervolgens werden we getrakteerd op een heerlijke lunch. 

De eigenaar van de tuin is een bijzonder hartelijke en inspirerende man. Hij woont alleen in best een afgelegen huis en hij gebruikt zijn tuin als middel om niet te vereenzamen en ontvangt elke week wel een groep.

Ik heb dus een leuke ochtend gehad en toch… bij thuiskomst bedacht ik me dat ik de tuin en zijn eigenaar geen recht heb gedaan. Ik zou mezelf best wat meer hebben kunnen openstellen om te genieten van wat de eigenaar van zijn tuin heeft gemaakt en op zijn minst wel een of twee foto’s hebben kunnen maken van de taferelen/beeldengroepen. Ze waren goed uitgewerkt met soms ook van bijzondere materialen. 

Eenmaal thuis de laatste stronk uitgegraven en vanavond kijken via de BBC naar de RHS Chelsea flowershow.



Met groeten Ton

4 opmerkingen:

Mevrouw Niekje zei

Leuk verhaal, en wat een sympathieke man om zo wat minder eenzaam te zijn. Ja, die Chelsea Flower show.. heerlijk toch!

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, Dank je en leuk om de flower show in de herfst te zien. Met groetenTon

Marjorie zei

Wat een prachtige boom. Enig idee wat voor soort dat is ? En die tuin lijkt me een stuk minder groen dan die van jou. Maar misschien is de aankleding inderdaad wel heel leuk gedaan.

Ton zei

Hoi Marjorie, De boom zou een Bauhinia kunnen zijn. De aankleding van de tuin is ook leuk maar heeft wat mij betreft té weinig beplanting. Met groetenTon