dinsdag 28 september 2021

Het liep goed af

Het leven kabbelt hier rustig door.



We hadden zaterdag een prachtige zonsondergang.

En gistermiddag zagen we na onze thuiskomst van de koorrepetitie een grote grijze wolk. Dan is het altijd: Oei, wat is er aan de hand?



Brand in een verder gelegen dal. Het was snel onder controle dankzij adequaat optreden van de brandweer. We konden dus rustig slapen.

Eindelijk zijn de aanpassingen in de tuin klaar.
Het was nog een heel gedoe om een paar passende stenen te vinden voor de afstap. Maar ook om de energie bij elkaar te rapen om met de heersende temperaturen de helling af te gaan en de stenen diezelfde helling weer op te zeulen. Die stenen moeten namenlijk groot zijn zodat ze stabiel liggen, een platte bovenkant hebben en mooi aansluiten met de naast gelegen stenen. En om het af te maken: bij voorkeur met een beetje een kromming omdat ze in een gebogen lijn komen te liggen.

En ja. 



Gelukt.



Van deze aansluitingen word ik gelukkig.

Natuurlijk is een klus nooit klaar met één aanpassing.



Een voor foto.



Een na foto. 
Weer een stukje grind oppervlak teruggepakt. De palm staat in een cirkel die nu in verbinding staat met de borderstenenrand. Op maaiveld hoogte ben ik tevreden met het resultaat maar vanaf een wat hogere positie zie ik toch dat er aan de kromming van de steenrand links van de palm nog wel wat te verbeteren valt.



Ik blijf die randen maar veranderen. Voortschrijdend artistiek inzicht noem ik het nu maar. Eerder wilde ik perse voorkomen dat het grind in de border kon komen maar inmiddels wil ik het wat natuurlijker hebben. Daarom maak ik de borderranden op sommige stukken half open. 
Hier heb ik wat anders geprobeerd.
De rand met stenen loopt halverwege de border in en tussen deze rand en de rand om de palm ontstaat nu een overgang tussen grind en border. Die overgang, die nu nog netjes is zal wegvallen als er beplanting geplaatst is. 



Omdat ik van mening ben dat sommige dingen herhaald dienen te worden maakte ik dat deze rand in de border liep en ook hier geen functie heeft om grind van border te scheiden.

Overall ben ik tevreden.

Maar het wordt pas echt leuk als er geplant kan worden.



Ook hier een probeersel: een bloeiende klimplant in een cypres laten klimmen. 
De klimmer kregen we van de vriendin die van de winter in onze noordelijke residentie verbleef en de potten op het balkon vulde vlak voor onze komst.
Nu dus in de Spaanse hersftzon. 



En de cyclaampjes die ik tijdens onze pelgrimstocht meenam uit Italië staan weer in bloei. 


Met groeten Ton

10 opmerkingen:

Emie zei

Wat heerlijk toch om zo bezig te zijn, Ton. Ik ben benieuwd hoe de zachte overgang van grind naar border je bevalt. Die fraaie aansluiting van stenen waar jij gelukkig van wordt maakt me bijna jaloers.

Marjorie zei

Altijd fijn een tuin die je lekker bezig houdt.

Ton zei

Hoi Emie, Dat is het zeker. En dan vooral als het helemaal vanuit vrije wil en mogelijkheid komt. Tja, misschien heb ik er over een paar jaar wel spijt van maar dan draai ik de boel wel weer terug. Dat houdt me dan ook weer bezig tegen die tijd. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Marjorie, Veel beter dan het balkonnetje in Den Helder. Met groetenTon

Jan Fr zei

Flink gewerkt Ton al dat gesleep met die stukken rots.

Ton zei

Hoi Jan, Klopt. Ben nu wel weer ff klaar. Maar heb ik dat niet eerder gezegd? Met groetenTon

ella zei

Hoi Ton, wat een gepuzzel en ik snap dat je van die aansluiting gelukkig wordt. Heerlijk om zo bezig te zijn en mijn hemel wat ben ik toch jaloers op dat uitzicht van jullie. Groeten Ella.

Ton zei

Hoi Ella, Net zo gelukkig als jij wellicht van je nieuwe kussentje. Het uitzicht is voor ons, ook na al de jaren dat we hier zitten, nog steeds elke dag een bonus. In die zin went het gelukkig niet. Met groetenTon

Mevrouw Niekje zei

Mag ik zeggen dat ik best een beetje jaloers ben? Ja! Dat mag ik zeggen!! xx

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, Dat mag want daardoor word ik me extra bewust van de schoonheid die me omringt. Met groetenTon