zondag 4 april 2021

Zes maanden

geleden haalden we de kleine snoebadoep op uit het asiel.

In het begin beslist wennen en aanpassen. Inmiddels helemaal een deel van ons huishouden. Na flink wat training hebben we nu een aanhankelijk gehoorzaam hondje waar we heel blij mee zijn. 
De extra hekken die we in het begin plaatsten zijn weer weggehaald. Hij doet geen enkele poging om weg te rennen als de poort openstaat. De stenen van het terras laat ie gewoon met rust. Leo gaat voor een groot deel van de dag zijn eigen weg. Hij snuffelt wat op de helling( binnen het omheinde deel van ons perceel) en komt als we hem roepen. Hij ligt graag in de brandende zon te hijgen als wij aan het werk zijn want we zijn nog steeds aan het schilderen.

Rick deed het grootste deel van de training en dan bedoel ik ongeveer 95% en hij komt ook steeds met nieuwe dingen om het voor Leo en ons interessant te maken.






De laatste dagen verstopt Rick de brokjes van Leo op verschillende plekjes rond het huis. En hij vindt het helemaal leuk. En dan bedoel ik Rick want die blijft net zolang in de buurt van Leo omdat hij het zo grappig vind als Leo enthousiast een nieuw hoopje brokjes naar binnen schrokt.

Op de onderste foto ligt een deel van de satellietschotel. Die ontmantelden we vanmorgen omdat we die niet meer gebruiken en tv kijken via internet. Weg dus met die troep. Kunnen we ook weer gemakkelijk bij de buitenkraan komen.

Onze onvolprezen acacia staat in volle bloei.



En met de inmiddels als behoorlijke intense zonnestraling zitten we de laatste dagen hoofdzakelijk in de schaduw van de boom vanwaar we niet alleen over de Middelandse-zee en de bergen kijken


Maar ook over mijn groente bed. En groetentuintjes zien er over de hele wereld ongeveer hetzelfde uit. Veel hergebruikte spullen om o.a.klimbonen te ondersteunen.

Helemaal mijn stijl.

Met groeten Ton

8 opmerkingen:

schrijfselsvanmij zei

Een goede opvoeding kost wat moeite, maar dan heb je er daarna ook jaren plezier van. Niks zo vervelend als slecht luisterende, onopgevoede honden. Hond hier luistert ook (meestal) goed. Beetje selectief af en toe, net als kinderen :-) Het ga jullie goed!

Anoniem zei

Ik denk dat Leo waarschijnlijk wel weet dat hij het nergens beter kan hebben.....

Ton zei

Hoi Inge, Helemaal gelijk in. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Onbekend, Het is in ieder geval een blij hondje. Met groetenTon

Marjorie zei

Hoi,
Heerlijk zo'n hond. Wij hebben twee dagen in de week een oppashond, zo gezellig, en je komt nog eens buiten ;-).
Ik ben wel jaloers op die blauwe luchten. Wij zitten hier momenteel in een sneeuwbui.

Ton zei

Hoi Marjorie, Een hond geeft plezier. En om even te relativeren: we zitten dik in de wolken en het miezert. Snel de haard aan. Met groetenTon

Willem zei

Wat het weer aangaat; het is ook in de Liemers behoorlijk afwisselend, maar ik ben er voor mezelf nog niet helemaal uit of echt ik op dergelijke afwisseling zit te wachten.

Ton zei

Hoi Willem, Een beetje afwisseling is wel te doen maar dat gedoe met uitersten....... Met groetenTon