dinsdag 20 april 2021

Officieel

Bijna elke ochtend is het eerste dat ik doe een rondje door de tuin lopen. En altijd zit daar een sinaasappelboominspectie bij.
Rick roept weleens: die boom krijg meer aandacht dan ik. 
En daar heeft ie misschien wel gelijk in.
De keren dat er een lekkere nieuwe laag mulch rond de boom gestrooid is, hoe vaak hij naast het water van het irrigatiesysteem nog extra gieters water krijgt, het enten met aarde uit een oude citrusboomgaard, het controleren en handmatig verwijderen van luizen in het voorjaar en nog wat van die dingen. Zo ben ik nu overhangende takken van de Acacia aan het wegzagen zodat de sinaasappelboom langer zonlicht krijgt.

Anyway.
In het vroege voorjaar kijk ik of er al nieuwe uitlopers te zien zijn. Daarna of er al bloesem verschijnt. Vervolgens wanneer die bloemen zich openen en nu houdt het me bezig of er bestoven wordt en er vruchtbeginsels te ontdekken vallen. Trouwens sinaasappelbloesem kan zich zelf bestuiven en heeft niet persé insecten nodig las ik. Wel zorgen insecten voor extra bestuiving en dus een grotere opbrengst. Het insecten hotel staat er niet voor niks.


En het lijkt erop dat er groene bolletjes ontstaan. En best wel veel. Zou er dan toch na zes jaar.........

Zullen we een schilder rustdag houden, stelde Rick vanmorgen voor.
Is goed. Kan ik me weer verder met de cenador bezighouden. De rietmatten zijn gelijk met de ladder geleverd, maar de werkzaamheden met de ladder gingen vóór de werkzaamheden met de rietmatten.

Nu is het werk aan het prieel nog lang niet klaar, de rietmatten liggen er nog los op om ze eerst op maat te maken, maar met idee dat er van een dakje sprake was, wilde Rick het officieel in gebruik nemen. Soms is hij nog ongeduriger dan ik.
Natuurlijk vind ik helemaal goed om het officieel te openen maar dan hoort er wel gebak bij. Dus bakte ik eerst een apfelstrudel.


 En het zit er heerlijk met een nieuw zichtpunt over de tuin.




 Met groeten Ton

6 opmerkingen:

KnutzEls zei

En nou wachten op de sinaasappels. En alvast bedenken of je ze opeet of marmelade van gaat maken. Of sinaasappeltaart... een boom vol vragen. ;-)

Marjorie zei

Ik snap het helemaal van die sinasappelboom. Als fervent tuinierder sta ik hier ook iedere dag de plantjes en struiken te inspecteren; zitten er al knoppen in, komt het al boven de grond, etc. Ik heb ook een stukje moestuin en na het zaaien sta ik iedere dag een paar keer de grond te inspecteren om te zien of er al wat opkomt. En dat gewoon ieder jaar weer. Normaal gedrag dus in mijn ogen ;-).

Ton zei

Hoi Els, Stiekem hoop ik op een grote oogst zodat ik en marmalade kan maken en een maand lang elke ochtend een vers geplukte sinaasappel kan eten. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Marjorie, Ben ik dus toch normaal. Maar wat een plezier kan zo’n tuin je toch geven. Met groetenTon

Francien. zei

Tjonge, tjonge, kijk meneer daar zitten, als een God in (Frankrijk) Spanje.
Hier is het, na een lekkere dag, weer kouder geworden.
En alles is nog bedekt met speenkruid. Dus ik doe de oogkleppen nog even op.
Groet, Francien.

Ton zei

Hoi Francien, Natuurlijk is dit een van de voordelen van Spanje. En om te relativeren: hier is het ook te koud voor de tijd van het jaar en vanaf zaterdag komen er vier bewolkte/regendagen aan. Gelukkig hebben we dan weer geen speenkruid. Met groetenTon