vrijdag 30 april 2021

Ze moeten er zijn

Gisteravond ging de zon na een lange tijd weer eens mooi onder.



Vanmorgen was het beslagen weer. Goed om weer eens een schilder dag te doen. Geen regen voorspeld dus hop met de geit. Na een uurtje werd het wel wat donker en ontstonden er mamatuswolken.



Gelukkig bleef het droog.

Als wij schilderen moet Leo zichzelf vermaken en dat deed ie: met een jong vogeltje dat de keuken was ingevlogen.
Ze moeten er dus wel zijn, nestjes, ook al heb ik er niet een ontdekt in de tuin. In ieder geval zijn de nestpotten niet gebruikt.

Toen Rick merkte dat Leo onrustig was vond hij een fladderend veren bolletje waar het hondje meer dan gezonde belangstelling voor had. Het leek er op dat hij het zelfs al even te pakken had gehad.
Vogeltje gevangen en buiten losgelaten waar het op de spandraad vloog en rustig bleef zitten.



Na een paar minuten mocht Leo weer naar buiten. Die ging meteen op zoek naar het speeltje dat hij bijna direct ontdekte.


En dan krijg je dit. Minutenlang bleef hij gebiologeerd kijken met soms een klagelijk piepje. Hij had niet eens tijd om te kijken wat de baas deed.

Het vogeltje leek op een zebravink met een oranje snavel, zwarte vlekjes op zijn staartveren en ik meende zelfs een keer het kenmerkende geluid te horen. 

Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Petra1945 zei

Die laatste foto, Leo die omhoog staart... prachtig!

Ton zei

Hoi Petra, Het is inderdaad een leuke foto geworden. Het is het mooist als ik een foto kan maken als Leo zijn ding doet en niet bezig is met de baas die een foto maakt. Maar zelfs als hij intens bezig is, zo gauw ik opsta en met de camera kom is hij afgeleid en let hij op de baas. Met groetenTon