donderdag 8 april 2021

Los, vast

Nadat Leo zo heerlijk op Rick’s bed mocht liggen kreeg hij later een nog grotere verassing. Tijdens het rondje rond De Rabita mocht hij los van de riem.
Rick is wat meegaander met het hondje. Ik ben wat voorzichtiger en strenger dus ik had het niet aangedurfd om Leo in de Campo los te laten.
Hij maakte een flinke spurt en rende weg, zei Rick later. Ik dacht: die is weg maar na een meter of vijftig keek hij om en kwam terug rennen.
Het werd dus een relaxte en leuke wandeling.

En de tegels liggen weer op het terras. 
Met dank aan de info van Willem liggen ze er strak en vast in.


Ik bracht nog een extra vochtwerend laagje aan en kan een der komende dagen de pilaar herstellen.

De witbloeiende Wisteria staat al 11 jaar in de tuin maar groeit en bloeit zeer matig. Kom dacht ik: je krijgt nog een kans. Dus stevig terug snoeien, opnieuw aanbinden, gedroogde mest erbij, een extra dikke laag compost om de stam en een paar gieters water. 
En anders gaat hij er volgend jaar uit. 


Dat ging wel allemaal ten koste van de helft van de bloemen.


Die zette ik in een blauwe fles op de kachel want die stoken we niet meer met de huidige temperaturen.

Dacht ik dan hè. Maar ook hier doet april wat hij wil.
Vanmorgen was het opnieuw koud en mistig, maar het had geen zin om de fik er in te steken, want we hadden de wekelijkse zang bijeenkomst.
Nou was dát al leuk maar ik kreeg ook nog een berg schilderspullen mee. Kijk maar wat je kan gebruiken. De rest neem je volgende week maar mee terug.

Zo zat ik vanmiddag lekker in de warmte van de haard spullen te sorteren. Met groeten Ton

6 opmerkingen:

Petra zei

Hoi Ton, nou hier moet de kachel echt wel aan hoor gewoon bok koud hier. Maar we moeten het er mee doen. Ik heb ook ooit een Wisteria gehad blauw/paarse groeide als een tierelier maar bloeien heeft ie nooit gedaan. Was hem zo zat op een end dus is ie eruit gehaald.
Wat ga je schilderen met die verf ? Mag mezelf gerust creatief noemen, maar tekenen en schilderen kan ik echt niet.
Groetjes Petra

Ton zei

Hoi Petra, Jammer dat hij niet bloeide en zeker omdat hij goed groeide. Maar uiteindelijk gaat het om de ie prachtige geurende blauwe waterval in de lente. Ik heb een aantal jaren geleden schilderijen gemaakt, sommigen zijn op het blog voorbij gekomen, maar dat ligt eigenlijk al jaren stil terwijl het wel steeds nog trekt. Dit aanbod van de spullen leek me een mooi zetje in de goede richting. Met groetenTon

miekequilt zei

Wat leuk dat je die schilderspullen kreeg. Inspiratie zat bij jullie met al die mooie bloemen en planten.

schrijfselsvanmij zei

De witte wisteria bloeit hier wel, maar in vergelijking met de blauw/paarse steekt hij maar povertjes af.

Ton zei

Hoi Mieke, Zeker al moet ik wel zeggen dat ik nog nooit bloemen of planten heb geschilderd. Maar wie weet. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Inge, Dat is jammer want ze kunnen net zo rijk bloeien als de blauwe. Dat zagen we gisteren bij de zangdame waar we waren. Een rond prieel van vijf meter doorsnede compleet begroeid met een witbloeiende Wisteria met minstens duizend bloemen. Misschien toch nog wat extra liefde geven. Met groetenTon