dinsdag 12 september 2023

Disaster struck

Nou uh eigenlijk ook niet.

In de glazen schaal die ik beplak met stukjes strandglas moest nog een drainagegat geboord worden. Ja, ik weet het: de kans dat de schaal barst is aanwezig maar de vorige vier gingen allemaal goed. Dus begon ik gewoon alvast met beplakken om gisteren bij de ijzerwarenhandel nieuwe kit en een glasboor te kopen.



Water om te koelen en de boormachine op een lager toerental gezet. Eigenlijk nog voordat er een kuiltje in het glas ontstond, hoorde ik poing en zag vanuit het gaatje vier barsten lopen.
En ik zuchtte slechts: oei.

Tja, ik kan behoorlijk boos worden als iets niet lukt maar vandaag stonden de gedachten in het teken van de te vervangen Aortaklep van zus. Als dat fout zou lopen was er pas echt disaster. Dus wat betekent dan een gebarsten gevonden glas uit een afgedankte wasmachine?

Inmiddels heeft zus het goed doorstaan en ben ik begonnen aan een nieuwe schaal.


Deze schaal is heel ondiep en beplak ik met kleine witte stukje glas. 


Met groeten Ton

11 opmerkingen:

miekequilt zei

Fijn dat het goed ging met je zus. Kan je het gat niet boren vóór je begint? Als het dan fout gaat heb je er tenminste geen mooi glas en tijd aan verspild.

Mevrouw Niekje zei

Ik begrijp dat je de schaal in de schaal der dingen een nietszeggend pechmomentje vindt en dat de nieuwe aortaklep van je zus je meer doet... wat fijn dat het goed is gegaan! Er valt vast nog wel ergens anders wat te plakken en zo niet, dan heb je weer wat te doen... op zoek gaan naar een leuke nieuwe/ tweedehands schaal!

Bertiebo zei

Ja alles is relatief, dat zie je maar weer.

Ton zei

Hoi Mieke, Dank. Natuurlijk zou dat beter zijn geweest maar ik was ongeduldig en wilde graag beginnen aan een nieuwe schaal. Ach en dat gaatje komt da later wel. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, Zo is het. Nieuwe schalen zijn wel wat lastiger te vinden nu de vuilcontainers/ stortplaats zijn verplaatst. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Bettie, En het is goed daar af en toe weer eens op gewezen te worden. Met groetenTon

Anoniem zei

Zo is het maar net. Gezondheid is belangrijker dan welke schaal dan ook. En... scherven brengen geluk.

Marthy zei

Fijn dat het goed met je zus is gegaan, familie is maar alles.

Ton zei

Hoi Marthy, Zo is het. Ze is inmiddels weer thuis en voelt zich goed. Met groetenTon

Emie zei

Wat fijn dat de operatie van je zus goed is verlopen. Altijd spannend een hartoperatie!

Ton zei

Hoi Emie, Zeker. Een aortaklep operatie is altijd spannend en extra als het hart slecht in conditie is. Maar het gaat goed en ik kreeg net bericht dat ze goed had geslapen. Is ook wat waard. Met groetenTon