zondag 12 juni 2022

Stinken als een bunzing

Getver, wat een gore lucht hangt er, dacht ik gisteren bij het binnenstappen van de keuken.
Nu ben ik goed in het negeren van signalen die niet bevallen dus liep ik gewoon naar binnen waar ik niets rook.

Goed, na vier keer mezelf betrapt te hebben op ‘wel ruiken, niets doen’ begon ik wat rond te snuffen. Niets te ruiken in de ruimte waar de rolluiken inzitten. Ook het kleine vuilnisbakje rook niet raar. Zou er dan misschien een dood vogeltje in de schoorsteen liggen? In de kachel zelf was daar niets van te merken.
Nou ja, dan gaat het meestal vanzelf weer weg.


Vanmorgen zaten we al vroeg buiten aan de thee en nadat die op was liepen we samen naar binnen.
Wat ruikt het raar zei Rick na een minuut of wat waarna ik even diep insnoof.
Nou, dat is dezelfde geur die ik gisteren rook maar dan buiten bij de keukendeur.
Het komt van jou af, zei Rick wat vies kijkend.

En ja, het leek met me mee te gaan. Toen ik bukte rook ik dat het van mijn voeten kwam.
Nu had ik als puber last van zweetvoeten maar dat is jaren geleden.
Dan moet het van mijn tuinschoenen komen. Die stonden al een paar dagen onaangeroerd bij de keukendeur. Want als Rick er niet is draag ik als gemaksdier zijn slippers om snel in en uit te lopen. 

Ik liep naar buiten en snoof aan mijn schoenen. Het rechter exemplaar stonk als een bunzing. Onze verklaring is dat daar de genetkat op heeft gepiest. Die kat sluipt zeer regelmatig rond het huis en legt ook zijn keutels op de mat. Dat zullen we trouwens nooit zeker weten want ‘s nachts slapen we.

Anyway.



Ik liep er de pelgrimstocht naar Rome mee. Gebruikte ze nog drie jaar als makkelijk in te stappen tuinschoenen maar nu gaan ze weg. En eigenlijk mag dat ook wel want de zolen zijn volledig afgesleten en zitten er gaten in de zijkanten. Ook het binnenwerk is volledig vergaan en gerafeld.

Op zoek dus naar nieuwe schoenen.

De hittegolf.

Temperaturen tot 40 graden zijn er voorspeld. Afgelopen vrijdag zou de hitte al oplopen tot 35 graden met als hoogtepunt maandag en dinsdag.

Nu sliep ik donderdagnacht met de airco aan. 28 Graden was het in de casa. Oei, het wordt de komende dagen wel wat afzien als het nu al zo warm is.
28 Graden is als nachttemperatuur net iets te warm dus koelde de airco terug naar 26 graden. 

Als het overdag heet is wil ik ‘s avonds als het weer wat afkoelt de ramen openzetten voor frissere lucht. Daarvoor leg ik dan eerst de thermometer op het  hekwerk voor het raam aan de schaduwkant want ik wil geen warmere lucht in huis hebben dan de binnentemperatuur.

Toen ik vrijdagavond de buitentemperatuur checkte, was ik nogal verbaasd te zien dat het maar 24 graden was. Dus zette ik de ramen snel open en koelde het binnen lekker af. Derhalve sliep ik heerlijk zonder het gezoem van de airco.

Maar waar is die hitte nou?



Zondagavond kwart voor zeven in de schaduw. Het is eigenlijk, ik durf het haast niet te zeggen, gewoon wat frisjes.


Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Mevrouw Niekje zei

Hahaha... gewoon wat frisjes!! Met de temperaturen die jullie hebben verleg je je grenzen, dat blijkt. Ik teken voor jullie frisse weer!

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, Wennen doet het zeker ook al gaat er wel wat jaren overheen. Met de Nijmeegse4daagse wordt er veel gesproken over hiite waar wij dan geen last van hebben. Trouwens hetzelfde geldt voor de 7 heuveltjes dat zijn voor ons net molshoopjes. Met groetenTon