donderdag 9 juni 2022

Kolibri

Gistermiddag bracht ik Rick naar het vliegveld in Malaga. Niet dat hij nog naar de les gaat voor koordirigent maar hij heeft ook nog wat zaken te regelen nu hij in het bestuur zit van de VVE.

Dus heb ik het bergrijk weer even voor mezelf. 
Vanmorgen was ik al om vijf uur wakker. Warm en plakkerig was het. Na wat woelen besloot ik om zes uur op te staan. En nu?
Wandelen?
Ja en zo stond ik om 7 uur op de boulevard van Torrox.



Nog heerlijk rustig en koel. Zo’n 24 graden en dat is toch gauw vier graden minder dan rond De Klompen.

Het voordeel van alleen lopen is dat ik mijn eigen tempo kan aanhouden. Net iets sneller dan Rick. Het nadeel is dat ik dan eigenlijk te grote stappen maak waardoor de kans op scheenbeen problemen toeneemt. Ik nam 33.000 stappen over 28 kilometer en dat is ongeveer 85 cm per stap.
Goed: van een dag zal ik geen last krijgen en met de Nijmeegse loop ik sowieso langzamer vanwege de drukte.

Een groot deel van de route gaat via verschillende stukken boulevard maar een flink deel kan ik over het strand lopen. 



Een pad wordt elke dag met water besproeid zodat het lekker verhard. Heerlijk. Net weer iets meer wind en verkoeling van zee.
Er wordt veel gebruik van gemaakt. Tenminste, iets later. Op de terugweg was het echt druk.

Omdat het zo warm is op het moment liep ik in een stuk heen en terug. Precies vijf uur in totaal en zodoende was ik voor de ergste hitte weer thuis. 

Omdat ik repellente de mosquitoes nodig had, vooral tegen de tijgermuggen die de hele dag steken en vervelende ziekten kunnen overbrengen, wilde ik langs de Mercadona. Zodoende liep ik laatste kilometer langs de doorgaande weg waar de mozaïek banken staan.



Toen men daar een jaar of tien geleden mee begon was het nogal grof en met eenvoudige motieven. De nieuwste stukken zijn van een totaal andere kwaliteit. 


Met groeten Ton

5 opmerkingen:

Mevrouw Niekje zei

Ik fiets graag en loop minder graag. Ik kan me overigens wel goed voorstellen dat je veel plezier hebt aan wandelen en dat de Vierdaagse erg leuk is. Flink getraind vandaag, en dat met de warmte, knap hoor!!

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, Wij zijn meer van wandelen en zijn dan ook wel benieuwd hoe onze fietstocht naar Rome gaat zijn. Met de trainingen hier is het vanwege de warmte wel wat afzien maar daar staat tegenover dat we met een eventuele hittegolf tijdens de vierdaagse minder last hebben. Met groetenTon

Anoniem zei

Hallo Ton, vraagje; eet jij nou ook extra voor zo'n wandeling? Want je verbrand toch heel wat calorieën lijkt me. En een vraag over je aloe vera/agave-achtigen. Heb jij die ook in potten staan, en zo ja, bewater jij die veel? Bij mij sterven ze elke keer een langzame dood. Ik heb inmiddels een kas en daar kan ik de temperatuur vrij constant houden, want in huis lukt het me niet. Fijne dag en groetjes, Elisa

Ton zei

Hoi Elisa, We houden ons aan een KETOdieet en aan intermittend fasting. Dat wil zeggen weinig koolhydraten en één maaltijd, verspreid over drie of vier uur. Daarmee hebben we tussendoor totaal geen lichamelijke behoefte aan eten. Wat niet wil zeggen dat ‘de geest’ steeds roept: ik wil wat snoepen. De wandelingen die we nu doen ondernemen we dus op een nuchtere maag. Pas thuis gaan we dan eten. Zo deed ik het gisteren ook. Thuis gekomen at ik wel een flinke portie maar echt extra was niet nodig. Dat van die Aloës is best lastig en hangt van veel factoren af. Hier staan ze buiten en gedurende de droge zomer vouwen ze zich helemaal dicht en verschrompelen ze bijna. Na de eerste regens komen ze weer op verhaal. Wat ik er op internet over lees is dat ze lange tijd kunnen overleven maar dat regelmatig water geven wel voor sterke planten zorgt. Niet te veel maar wat is dan veel. Pas water geven als de bovenste drie centimeter van de grond droog is. Zorg wel voor goed doorlatende luchtige aarde. Eventueel met perlite. En ze willen veel licht maar dat gaat in de kas goedkomen. Succes. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Marleen, klopt. Op de ochtendfoto van gisteren had ik het idee dat ik in de lucht de vervuiling zag van die brand. Het is natuurlijk jammer van weer een brand maar het is gelukkig ver van hier. Met groetenTon