dinsdag 21 juni 2022

Gestoord

Gelukkig werd het hier geen 40 graden. Wel 34 en dat is te doen. Tenminste als je rustig in de schaduw van de acacia in ons ‘buitenkamertje’ kan zitten.En dat deden we vooral de laatste dagen. Potje thee, sudokus maken, telefoonturen, soms wat doezelen in de stoel maar meestal staren over de Middelandsezee.Vanmorgen begonnen we vanwege koelte en wat bewolking, er leek wel mist te gaan ontstaan maar uiteindelijk was het gewoon geheel bewolkt, eerst maar met huishoudelijke klussen en het schoonmaken van de auto. Dat gaf ook meteen wat afleiding. Vanavond is het concert en daar zijn wel wat zenuwen aan verbonden. 
Gisteravond zetten we alle stoelen klaar en versierden de zaal waarna we nog wat dronken op het plein in Cómpeta. 


Toch nog maar weer een keer proberen.

Twee weken geleden verzamelde ik opnieuw zaden van een grote Aloësoort. Dat deed ik al een paar jaar en soms komen er ook kiemplanjes maar niet een overleefde. Dat terwijl op internet staat dat het heel eenvoudig en succes altijd verzekerd is. Nu doet ons reizend bestaan geen goed aan een zaailingen leven. Voor het beste resultaat moet je er bij blijven.
Tja.

Als je drie keer hetzelfde doet met hetzelfde slechte resultaat moet je wat anders verzinnen.
Als ik het bakje met zaadjes nou eens in het terrarium zet. De planten die daar in staan, doen het al een jaar gewoon goed. Het is er vochtig en warm en ook is er meer dan genoeg licht. 
Aloëzaden kiemen binnen twee weken, staat er te lezen op het www. Ik zou dus nog net wat van de ontkieming kunnen zien voordat we naar het noorden afreizen. Om niet al het kruid te verschieten zaaide ik de helft van de zaden in een bakje en zette dat in de glazen bak.
Mocht er toch iets misgaan kan ik in september een nieuwe poging wagen.En met een week waren de eerste groene puntjes te zien.Foto van eergisteren.En vandaag.

Ik ga er vanuit dat ze het de komende tien weken helemaal naar hun zin hebben, net als wij.
Ze worden in ieder geval niet gestoord.


Met groeten Ton 

Ach en dan zie ik bij thuiskomst dat ik heg blog gewoonweg niet goed heb gepost. Dus dan dan maar om 00.16.

2 opmerkingen:

schrijfsels zei

Hier was het afgelopen zaterdag ook 34 graden ..... We zaten fijn in de schaduw van de Amberboom, vlak bij 'jullie' tuinhuisje, namen af en toe een duik in het zwembad, en voelden ons als God in Frankrijk euh Duitsland :-)

Ton zei

Hoi Inge, Dat klink inderdaad goddelijk. Met groetenTon