vrijdag 3 juni 2022

Het wordt er niet beter op

We gaan pas over drie weken terug naar Den helder maar de eindspurt is stevig ingezet.

Druk, druk, druk met leuke dingen.

Het zomerconcert van het koor is onderdeel van de culturele week in Cómpeta. 
Zeg maar wat en wanneer jullie wat willen gaan doen dan organiseren wij de rest er omheen, zei Rosa de locoburgemeester een paar weken geleden.
Dat wilde dus zeggen dat er eigenlijk nog helemaal geen culturele week was en wij bedachten dat we een wat informeel programma zouden hebben in onze gebruikelijke oefenruimte.
Totdat we dinsdag bericht kregen dat die oefenruimte veel te klein zou zijn omdat Rosa wel 200 mensen verwacht. Dus bezichtigden we vanmorgen de voormalige Fábrica de bragas. Oftewel de onderbroekenfabriek .



Een grote vierkante ruimte, lekker koel en met een podium. Wel wat basico.



Mijn pose maakte het er niet zichtbaar beter op ook al draag ik een korte broek. Die wil ik trouwens nooit aan omdat ik mijn benen te dun vind maar met de aankomende fietstocht naar Rome moeten die benen een beetje bijkleuren.

Anyway. Het concert gaat hier plaatsvinden en er wordt deels voor aankleding gezorgd. De rest doen we zelf.

Om het nu eens niet op het laatste moment aan te laten komen ben ik begonnen met het nalopen van het watersysteem van de tuin. En dat was heel erg nodig. Vanwege het zeer kalkrijke water verstoppen de dunne slangetjes en het is dan een heel gedoe om die kalk er uit te krijgen. Ik trek de slangetjes uit de hoofdleiding en sla de uiteinden tegen een boom om de kalkpropjes naar buiten te laten komen. Meestal lukt dat en soms installeer ik een nieuwe slang. Een kwart is gedaan dus er rest nog wat.

Zitten jullie nog in Spanje?
Ja,
We zijn vandaag aangekomen in Malaga. Is het leuk om elkaar te zien?

Dat is een afspraak voor zondag. En dan komt er over anderhalve week weer onverwacht bezoek. Morgen hebben we een feestje, dinsdag een lunchafspraak, woensdag gaat Rick naar Nederland en vrijdag komt Eduardo eindelijk de verstopte riolering maken. Daartoe moet de weg opengebroken en komt er een graafmachine omdat de afvoerbuis ruim een meter onder het maaiveld ligt.

Nu vind het prettiger als we samen zijn met dit soort klussen maar erger vind ik het dat er wellicht een maar misschien zelfs twee cipressen gerooid moeten worden.


Met groeten Ton

4 opmerkingen:

Emie zei

Dat gehannes met de besproeiing komt me zo bekend voor! Zet um op met de laatste loodjes en veel gezelligheid bovendien!

Ton zei

Hoi Emie, En met de steeds langere droge zomers wordt het belang van een goed werkend systeem groter. Met groetenTon

Jan zei

Sproeiertjes misschien beter? Die gaan minder snel dicht zitten.

Ton zei

Hoi Jan, Het water is hier zeer kalkrijk. Welk systeem je ook gebruikt, het zal verstoppen. Ik denk wel na om dikkere slangetjes te gaan gebruiken. Met groetenTon