maandag 9 november 2020

Voorlopig ff niet

Ook een klusje wat ik al langer wilde doen.


Meestal probeer ik van tevoren een plan te maken van waar welke plant moet staan. En soms gaat dat heel goed maar vaker gaan er planten dood of doen het niet zo lekker op de door mij voorgeschreven plek. Ineens zit ik dan met een border die volledig uit balans is. Omdat het verplanten van planten een grote aanslag is op de overlevingskans laat ik de overige planten meestal maar staan en vul de gaten op met nieuw spul. Het gevolg is dan een rommelig plantvak met weinig rust. In mijn opinie dan hé. Rick vind het bijna allemaal mooi als hij er maar een beetje doorheen en onderdoor kan kijken.


Nog steeds een rommelig geheel maar dan wel rommeligheid die ik mooi vind. Zo heb ik beter gelet op bladkleuren en vormen.



Ook heb ik de rozetvormige Aloës in een lijn geplant wat op de onderste foto goed te zien is. Lijnen in een tuin leiden het oog en dat geeft rust.


Het paard staat op een verhoging en komt beter tot zijn recht.
Heerlijk zulke klussen zeker nu de aarde lekker vochtig is en de structuur verbeterd is door het gebruik van mulch. Door de planten in het najaar te verplanten is de overlevingskans tijdens de droge hete zomer een stuk groter. 

Daarna gingen we naar de kust.


Het is daar inmiddels uitgestorven.


Het is voorlopig de laatste keer dat we daar waren want ook hier worden de beperkingen steeds groter. 
De deelstaat Andalusië mogen we al een paar weken niet uit. Dat vinden we geen beperking want we willen er ook niet uit. Ook de provincie zit al even op slot maar die is groot genoeg om geen benauwd gevoel te krijgen. Maar vanaf vannacht mogen we alleen nog binnen de gemeente grenzen reizen. En aangezien Cómpeta, waar we wonen, in het binnenland ligt gingen we nog even naar de kust voor een broodje aan de boulevard en om uitgebreid boodschappen te doen bij de LIDL want een LIDL is er niet in ons dorp.

Gelukkig hebben we ruimte zat rond Los Zuecos en kunnen we nog steeds genieten van het heerlijke weer. We kunnen zelfs nog naar het lekkerste taart restaurant als we zouden willen want zelfs al ligt dat tien kilometer bij ons vandaan, het hoort nog steeds tot onze gemeente.

Maarrrrrrrrrrrrr..........niet naar de kust is dus ook niet meer naar de vuilcontainers en dat zal ik missen.


Gelukkig haalde ik er nog acht Aloë stekken uit. 



En de kust? Van de kust genieten we misschien nog wel het meest vanuit ons adelaarsnest.


Met groeten Ton

4 opmerkingen:

Marthy zei

Jullie hebben daar gelukkig nog een goed leven. Blijf daar maar lekker rond huis en geniet er van dat je gezond bent.

Ton zei

Hoi Marthy, we hebben het beslist goed en zijn ons daar ook best vaak van bewust. Met groetenTon

Jan Fr zei

Wij hebben echt een probleem want we mogen alleen in Canillas de Aceituno gaan winkelen maar volgens mij hebben ze daar geen winkel ten tweede is het apsurt om 12 km te rijden terwijl hier 4 km verder in de gemeente Vinuela een prima supermarkt is

Ton zei

Hoi Jan, Het is wel wat wonderlijk. Waarschijnlijk kan je dat bij een eventuele controle wel kunnen uitleggen. Toch? Wij zitten nu in Cómpeta aan een Coviran vast. Gaan dat maar eens ervaren. Met groeten Ton