zondag 22 november 2020

Doorleefd

Stukadoren: ze kunnen het geweldig in Spanje.

Spatzuivere gladde wanden maken ze maar......toen de bouwer vroeg hoe de buitenmuren afgewerkt moesten worden, antwoordde ik dat ze ‘rommelig’ moesten worden. Nu zou ik zeggen ‘rustico’. Ongeveer als boerenstukwerk in Nederland. Heel vaak zie ik dat mooie wanden worden opengebroken voor een nieuwe leiding of dat er stucwerk afvalt vanwege vochtwerking en altijd blijf je die aanpassingen in het stukwerk zien en mezelf kennende zou ik me er aan gaan irriteren dus beter om zelf de keuze ‘rommelig’ te maken.



Dus zien de muren er zo uit.

Een aantal jaren geleden verwijderden we vanwege optrekkend vocht de rij tegels die tegen de muur aanzat. Het stucwerk werd aangeheeld met vochtwerend cement en de aanhechting kwam er zo uit te zien.


Het past in het geheel.

Na veertien jaar zijn de muren scheurtjes gaan vertonen en werd het ernstig tijd om te schilderen en we besloten dat te doen met KEIMverf. Die verf zou kleine scheurtjes dichtsmeren en de wat grotere kan je na een eerste schilderlaag plamuren.
De muren moeten wel goed schoongemaakt worden met een hogedrukspuit. En dat zag er dan zo uit.


De grootste scheuren stopten we gisteren vol en vanmorgen konden we de eerste laag KEIM aanbrengen.


Daar werden we een stuk vrolijker door.


Want deze onregelmatigheden passen er wat mij betreft precies bij. Over de wat grotere dubben we nog.

Maar zo krijgt het huis wel een doorleefde Spaanse uitstraling, zei Rick en anders kunnen we er ook nog een plantenbak met een klimplant tegen aan zetten.

Morgen laag twee.

Gisteravond moest ik natuurlijk wel kijken of ik het vogeltje zag zitten en ja.




Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Marthy zei

Ik hou ook wel van dat rustieke, Ton. Een oud huis op het Franse platteland heeft al dat strakke niet nodig dus zelfs binnen is er 'rommelig' gestuct.

Ton zei

Hoi Marthy, Ben het met je eens. Wel is ons huis nog nieuw en redelijk modern maar we gaan er vanuit dat het gracieus oud wordt. Met groetenTon