dinsdag 24 november 2020

Opkijken en niet trekken


Niet dat het persé onze verdienste is, maar ook wij houden ons aan de regels 


Slechts twee veiligheidsregios in heel Andalusië zijn van rood naar geel gegaan en een daarvan is de Axarquia waar wij wonen, wat overigens niet betekent dat de maatregelen versoepeld zijn. 

Ook niet versoepeld zijn de trainingen van Leo. 
Mijn hemel, er was gisteren geen land met hem te bezeilen. Geen behang genoeg om hem achter te plakken. Ook de wandeling was een aaneenschakeling van corrigeren zodat we hem uiteindelijk meer dan zat waren. Gelukkig is dat na een goede nacht wel weer weg en is Rick begonnen met de ‘niet aan de lijn trek oefeningen’.
Nu was Lepie sowieso een stuk rustiger vandaag, maar de training verliep zeer voorspoedig en eigenlijk na een half uur begreep hij de bedoeling van de oefeningen. Opkijken naar de baas en niet trekken. 

Dus mocht hij zich even uitleven op een heerlijke halfverteerde stronk.


Ik heb geen mechanische versnipperaar meer nodig.


De muur is af.



Nou uh, op het randje onder de deuren na dan want die doe ik morgen nog een keertje extra.
In ons nopjes met het resultaat en we zijn zeer tevreden met de KEIMverf. Het verwerkt in ieder geval prettig. Natuurlijk wel afwachten hoe het zich de komende jaren houdt.

We zijn dus op tijd klaar voordat het gaat regenen. 
Meer dan op tijd want die regen is wederom met een dag uitgesteld. Dat gaat nu donderdag worden.

Met groeten Ton


4 opmerkingen:

Beatrijs Vissers zei

Hoi Ton,

ik heb achterstallig onderhoud gedaan en de blogs van de laatste maanden doorgelezen. Zo jammer dat je het niet meer op fb plaatst; dan zag ik het direct als je weer wat nieuws plaatste. Fijn te lezen dat het jullie goed gaat, zowel in Spanje als in Den Helder.
Ik vind het leuk te lezen over jullie bezigheden en je strubbel met de tuin. Overigens heb ik ook een stuk gember in een pot gedaan en nu maar hopen dat er een plant uitkomt. (Dit nav een post over je gemberplant). En ergens las ik dat jullie lekker taartjes aan het eten waren op die leuke plek in Spanje en daar hebben wij ook nog goede en lekkere herinneringen aan. En Rick die helemaal de muziek in aan het gaan is. Allemaal leuk te lezen
Ik heb me als volger opgegeven, maar hoe weet ik nu wanneer jij iets plaatst? Van je laatste post heb ik geen bericht gekregen. Weet jij hoe dat werkt?
Nou, groeten uit Texel, en hopelijk weet ik nu op tijd wanneer jullie in Den Helder zitten. Daar kom ik praktisch langs op weg naar het station.

Doeiii

Ton zei

Hoi Beatrijs, Leuk om van je te horen. Wij zouden het leuk vinden als je in Den Helder langskomt. Voorlopig zitten we hier misschien wel tot maart/april. Hoe dat met die berichten zit weet ik niet. Sommigen krijgen wel bericht en anderen niet. Ik ga kijken of ik daar achter kan komen. Met groetenTon

Lot zei

Lekker een puberhond.
Ons oudje krijgt steeds meer opstartproblemen, net zo stijf als haar baas en bazinnetje bij het opstaan.
Ze ligt onder tafel in de keuken en daar liggen tegels, doordat die glad zijn gaan achterpoten nogal alle kanten op ook omdat ze niet helemaal rechtop eronder uit kan.
Gisteren een grote mat gekocht die voor kussen ligt zodat ze wat grip heeft als ze van kussen afloopt, dan nog 2 stappen en is ze bij de deurmat en kan ze naar buiten.
In de auto stappen gaat nu via de zijdeur, die is lager. Ik heb een stationcar waar de achterbanken altijd opgeklapt zijn dus dat is handig.
Eventueel kunnen we ook nog de hondenloopplank vd buren leven die ze voor hun nu overleden hond in gebruik hadden.
Alles voor het hondje toch?

Ton zei

Hoi Lot, Daar lijkt het wel op: een puberhond. Hij wou gisterochtend zelfs om half negen nog niet uit zijn kooi komen. Ja, alles, voor de hond. Dat is ook wat we wilden: dat het leven niet alleen om ons draait. Het probleem met gladde vloeren zien we nu al bij Leo. Zit hij naast ons zie je achterpootjes uit elkaar glijden. Gelukkig zijn er altijd wel wat oplossingen voorhanden maar van een hondenloopplank had ik nog nooit gehoord. Met groeten Ton