maandag 16 november 2020

Slobberen

De ene keer duurt het wat langer dan de andere keer.

Deze keer duurde het wat langer. O ja, het huis wordt twintig keer zo snel en honderd keer zo vuil met een hondje. Natte neuzen op het raam, vieze pootjes op de vloer, haren op de kasten, en een spoor van waterdruppels door het hele huis want niets leukers om al tijdens de laatste slobber water je kop om te draaien en weg te lopen.
Dus werd het huis eens stevig uitgemest. Het leek wel een voorjaarsschoonmaak. Ik knutselde een paar stokken aan elkaar en kon zo zelfs de spinnenwebben uit de nok vegen. 



Dat had dus niets met Leo van doen maar zijn we bezig dan zijn we ook niet te stoppen. Een beetje dom van me was wel dat ik eerst de kasten had afgestoft (niet op de foto te zien).

Nu doen we meestal een ‘rondje huis’ in het begin van de week, maar deze keer op maandag want Rick gaf vanmiddag zijn allereerste zangles en dan wil je goed voor de dag komen.
Die zangles betekende dus ook dat ík geacht werd het huis te verlaten samen met de viervoetige smurf. Ik bleef wat langer weg om leraar en leerling niet op te jagen. Rick was tevreden met hoe de les was gegaan. De leerling ook.

De rest van de middag besteedde ik aan het opruimen en herinrichten van de grote buitenkast. Dat is nodig om de hogedrukspuit die we hebben gekocht een goede plek te geven. Dus staat er een berg rommel klaar om naar de containers af te voeren, is er een extra plank aangebracht en is de rest van de spullen gerangschikt. Dat scheelt al de helft aan ruimte.
Geen foto want niet interessant en omdat het toestel het nog steeds niet doet.
Die hogedrukspuit schaften we vorige week aan om de muren van het huis schoon te maken in verband met het schilderen van die muren met KEIMverf. Het lijkt er dan eindelijk van te gaan komen.

Ook een klusje was het vinden van een goede plek voor de zaden en stekken die er al zijn en er nog gaan komen. Ik zou nog een tafeltje in de keuken kunnen zetten maar we vinden het vol genoeg in huis. Een plank op Leo’s kooi en hup: een ruime vensterbank.



Hij ligt heerlijk in zijn dogcave.

Zo en dan vanavond naar Harry Potter kijken. De kachel hoeft niet aan want het werd vanmiddag nog 25 graden en derhalve is het zeer behaaglijk in la casa.


Met groeten Ton

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Een gezellig druk dagje geweest. Altijd fijn als het huis weer schoon is.

schrijfselsvanmij zei

Ik weet alles af van vuile ramen en pootafdrukken op de vloer ...... Zo heb je gepoetst, en zo is het weer vuil, zucht ..... maar het brengt ook een hoop gezelligheid in huis :-)
Onze middelste zit momenteel voor werk in Portugal: 21graden, en ja, ik best best jaloers 😉

Ton zei

Hoi Renske, Dat had ik twintig jaar geleden nooit hebben toegegeven maar het is waar dat het fijn is als het huis schoon is. Net als tevreden zijn na een bezige dag. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Inge, Elk voordeel...... ja ja. Maar een hond brengt veel gezelligheid en Portugal is ook niet verkeerd. Een beetje jaloers zijn mag wel want het is ook heerlijk onder de zon. Met groetenTon