dinsdag 18 augustus 2020

Maar ik wil nog niehiehiehiet

Ja, maar je moet.

Op naar het toch ook wel weer lekkere koelere noorden.

Het was heerlijk om het buitenleven weer te smaken, de bijeneters met hun karakteristieke gekwetter te horen en de zwaluwen de lucht te zien doorklieven. Natuurlijk was er ook het neurotische geblaf en gehuil van de honden van het huis schuin onder ons maar dat probeerde ik gelijk te stellen aan het geschreeuw van de Helderse meeuwen. Er is tenslotte overal wat........

De tuin is, zover de zomer rust het toestaat, onder handen genomen en ziet er weer aantoonbaar uit. De watersystemen draaien per dag een half uur en dat zorg ervoor dat de planten er levendiger bijstaan dan tijdens mijn aankomst. Ook zijn er weer stekken gemaakt en gevonden. Toch kunnen die niet alle verloren schatten compenseren. Alhoewel de kristallen slinger dan weer veel goedmaakt want wat beleef ik daar een plezier aan. Speel zelfs met de gedachte om hem mee naar Nederland te nemen.

Ook meer dan tevreden met het resultaat van de jamcampagne. 47 Potten met citroenjam, die Rick trouwens helemaal niet bitter vond en volgens hem precies smaakte als altijd, druivensap en vijgenjam. Potten had ik tekort maar kreeg er gelukkig voldoende van diverse buren en kennissen.

Vandaag maakte ik nog een laatste rondje langs de vuilcontainers waar ook die voor glas en plastic staan. Al verschillende keren keek ik in de flessenbak om te zien of er potjes inzaten. Meestal niet en toen ik er een paar zag liggen was de container net geleegd en kon ik er met mijn toch best lange armen niet bij. Maar vanmiddag had ik meer dan mazzel. De bak was tot ongeveer halverwege gevuld en er lagen wel twintig potten. SCHOON, MET DEKSELS EN DE ETIKETTEN VERWIJDERD. 



Wel ff in de afwasmachine geweest.



Wel iets minder mazzel zijn we met de Stephanotis want die doet er net een paar dagen te lang over om ons van de geur te doen genieten.


Vanmorgen zaten we al om acht uur buiten. Het is dan nog zalig fris en het ruikt zo lekker kruidig.



Het is toch net een park met al dat groen dat ons omringt, zei Rick.
En ja, zelfs ik begin zo langzamerhand een milde vorm van tevredenheid over het behaalde resultaat te ontwaren.



De nachten zijn hier nog steeds warm en dat we de spinnenwebben zo goed zien heeft niets te maken met dauwdruppels. Volgens mij zijn de kristalletjes die hier zo glinsteren,  plakspul om insecten aan vast te laten kleven. 





Anyway.

Het huis is gekuisd en wij zitten nog even te genieten in de wind van de ventilator met de geur van citronella en de rook van een spiraal.




Met groeten Ton

4 opmerkingen:

Emie zei

Goede reis terug en oh, oh wat snap ik goed dat je nog helemaal niet weg wilt uit het paradijs.

miekequilt zei

Goede reis. Het was mooi om even mee te genieten van Spanje.

Ton zei

Hoi Emie, Gelukkig is er hier geen sprake van een zondeval en kunnen we gewoon weer terugkomen. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Mieke, Dank je. Graag gedaan. Met groetenTon