maandag 31 augustus 2020

Nou ja!

De buren boden aan onze boodschappen service te zijn. 
Nu hoefden we daar de afgelopen week nog nauwelijks gebruik van te maken omdat de voorraden voldoende waren. Nou ja op tompoucen en thermometers na dan.
Maar gisteravond zag de koelkast er meer dan Sonja Bakkerproef uit. Trouwens met dat bosje bleekselderij was het meer de voorraad van een persoon met een eetstoornis.


Dus WhatsAppte ik een lijstje naar de buren met in het achterhoofd dat ik woensdag zelf weer kan gaan.


De voordeur bleef gesloten tot buuf weer in haar eigen huis was.



Maar wat heerlijk om goede buren te hebben en....... twee dikke repen Tony Chocolonely.
Ook die chocolade smaakte naar niets. Nu proef ik wel iets. Ik proef suiker, zout, zuur en bitter maar dat is onvoldoende om met smaak te eten.
Crackers smaken naar schoenzolen, spaghetti als veters, pannenkoeken als stukken rubber, kaas als tofu. Kortom: het is niet zo dat ik denk, zal ik nog een stukje chocolade extra nemen en die derde cracker? Laat maar zitten. 
En dat heeft dan ook weer voordelen: Inmiddels zij echt alle restjes van de Corona kilo’s er af en ben ik keurig tussen de 71 en 72 kilo.

Het was een beetje een dag van wachten want Rick kreeg zijn test uitslag pas zo rond vier uur.
En je raadt het nooit.
Negatief.
Duidelijk is dat ik geen super spreader was want ook in de hospice is er bij niemand een klacht ontstaan en dat is natuurlijk heel fijn.

Maar wonderlijk dat Rick negatief getest werd. Hij heeft meer klachten dan ik, inclusief koorts. Nou ja, dat zegt dus allemaal niets. En dat we 24 uur per dag op elkaars liep zitten en er voluit gehoest, geproest en geniest wordt is dus blijkbaar niet voldoende om besmet te worden. Nou ja, niet in ons geval.
Voor zijn werk is de uitslag in ieder geval wel  positief omdat er daar dus voor besmettingen niet gevreesd hoeft te worden.

Wel een nadeel is nu dat nadat ik 24 uur klachten vrij ben, Rick nog tien dagen in quarantaine moet blijven. Vandaag hoestte ik in ieder geval nog.
Vanwege de wat verwonderende uitslag krijgt hij aankomende woensdag een tweede test. Afwachten wat daar uitkomt.


Met groeten Ton

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat is zeker apart. Nu hopen dat de tweede test ook negatief is. Voor jou, sterkte en beterschap. Jammer dat het eten zo smerig smaakt.

Anoniem zei

Het lijkt dus allemaal mee te vallen. Fijn, dat is ten minste wat positiefs in een negatieve situatie met plus en min,

Emie zei

Wat een bizarre situatie zeg! Lieve buren hebben jullie.

schrijfselsvanmij zei

Moet Rick niet over dag of drie nog eens getest worden?
Theo heeft in maart zo’n antistoffen test gedaan en bleek antistoffen te hebben, hij heeft blijkbaar C gehad zonder het te merken, afgezien van heel veel hoesten. Ik daarentegen had geen antistoffen, terwijl ik dezelfde klachten had.

Ton zei

Hoi Renske, Dank je, het is afwachten. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Vlasje, Klopte en er is altijd wel iets positiefs. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Emie, Het is steeds opnieuw schakelen en dat kost best veel energie. En ja, beter een goede buur..... Met groetenTon

Ton zei

Hoi Inge, Rick krijgt woensdag een tweede test en anders kamer later alsnog een antistoffentest gedaan worden. Met groetenTon

Anoniem zei

Twijfels na corona: hoelang blijf je besmettelijk? Volkskrant.

Ton zei

Hoi Vlasje, De dame van e GGD zei dat je 24 uur klachten rij moet zijn. Wat stond er in de Volkskrant? Met groetenTon

Lot zei

Het is een bijzonder virus.

Ton zei

Hoi Lot, En dat is het. Met groetenTon