zaterdag 15 augustus 2020

Van achter kijk je een koe...... ja,ja.

De statistiek geven het aan: blog nummer 1958. Altijd leuk om mijn geboortejaar ergens te zien.

Tja, hadden we beter thuis kunnen blijven?

Vanwege de tuin besloten we in januari dat ik 10 augustus een weekje naar Los Zuecos zou gaan. 
Maar vind je het niet vervelend om daar alleen te zijn, vroeg Rick.
Nou uh, misschien vraag ik wel een vriendin om mee te gaan.
En dat deed ik.
Ze boekte nog dezelfde dag een ticket voor dezelfde vlucht van Ryanair. Helemaal leuk.
Maar toen kwam Corona.
Zo kreeg ik bericht dat mijn heenvlucht gecanceld was maar de vriendin kreeg daarover geen bericht en er stond op haar reservering dan ook nog steeds de originele datum van vertrek.
Dus boekte Rick een nieuw ticket voor 29 juli. Vervolgens kreeg ik bericht dat de terugvlucht een paar uur eerder zou vertrekken en ook daarover kreeg vriendin geen bericht. Op haar reservering stonden nog steeds de originele vertrektijden.

Maar vorige week besloot vriendin om vanwege de hernieuwde uitbraken toch maar niet naar Spanje af te reizen en in plaats daarvan kwam Rick.
Normaal gesproken zou ik hem afhalen van Malaga AirPort maar vanwege het grote teen debacle kwam daar niets van terecht en kwam hij met trein, bus en buurman na een extra reistijd van drie uur in De Klompen aan.
Probeert het universum ons iets te duiden?

En nu? Nu lezen we in de media dat België en Duitsland code oranje afgeven voor Spanje of delen ervan, inclusief de provincie Málaga.
Oei. Als dat maar goed gaat. 
Maar een paar uur later heeft ook Nederland voor sommige delen van Spanje code oranje afgegeven. Gelukkig niet voor de provincie Málaga waar we verblijven. Nu vliegen we komende woensdag maar het verandert per dag.
Het was en is onze eigen keuze geweest dus zullen we daar zonder morren de consequenties van dragen. 
We kunnen ons wel op Schiphol laten testen.
De kans dat we besmet zijn kan eigenlijk alleen maar komen van verblijf op het vliegveld. Hier op het platteland is, net als in het noorden van Nederland, de kans op besmetting niet groot en Rick is één keer van de berg afgeweest en ik drie keer voor de boodschappen en dat alles met mondkapjes.
Vamos a ver. We gaan het zien.

Via het blog kreeg ik een tip om muggen te verjagen. Kruidnagel koken, wat baby shampoo en wat olie erbij en op de huid smeren. Het ruikt heerlijk maar ik zag brutale muggen of muggen die Corona hadden gehad en zodoende geen reuk meer hadden lekker op mijn lijf landen om zich eens lekker te laven aan mijn bloed.
Tja, en nu? 
Malle Pietje vond een aantal maanden geleden een doosje met die spiralen die je aansteekt om muggen te verdrijven. Dus die ook maar aangestoken en daarnaast nog een citronella kaars gekocht.
Die drie middelen samen lijken te werken.
 
Met de teen gaat het verbazingwekkend goed en ik knoei al weer wat in de tuin. Vandaag kreeg ik een grote Strelitziaplant en tien jampotten. Dat geeft weer een paar klusjes.

En mocht er ineens een lockdown afgekondigd worden hebben we in ieder geval vijgenjam voldoende.

De foto is van een spinnenweb waarvan ik de vorm nooit eerder zag: een mooi gevormde halfronde zak.




Met groeten Ton


2 opmerkingen:

ben van bommel zei

hola los dos, wij kregen vanmiddag hier aan de Franse voet van de Pyreneëen gewoon gezellig bezoek van vrienden die al vele jaren in Alhaurin la Grande/Malaga wonen, gisteren gewoon in een vrij-dagje komen rijden, en morgen door naar vandaag tot 'code corona-rood' verklaard Parijs voor een dag&nachtje touristisch verblijf daar, om via recent nog wat riskanter bij-'gekleurd' België naar 'Rutte-dutte'-Holland te gaan voor 2 weken zakelijk vertoeven, waar toch ook alarmbellen beginnen te rinkelen?
Terwijl ons nabije Toulouse inmiddels ook van angst verkleurd en het drukke buitenleven seizoen van deze zomer nog lang niet is geëindigd......en onze huurders heel gelukkig al sinds eind juni dagelijks de sterren van 'ins blaue hinein' zitten te genieten 'dat het niet op kan', naast ons, omdat, net als bij jullie bij Cómpeta, het totale campagneleven toch wel het áller risico-vrijste leven op deze viraal gegane planeet is........Moraal van dit verslagje: geniet van het leven, het duurt maar even.
En hoe het afloopt weet niemand, hoewel. Goeie dagen dagen nog! Ben van Bommel

Ton zei

Hola Ben, Ja, het leven is goed op ‘de Campo’. We kunnen ook gewoon hier blijven, stelde ik in een opwelling voor aan Rick, dan zitten we hier een eventuele grote nieuwe uitbraak rustig uit. Maar ja, plicht roept en niemand weet hoe de toekomst er uit ziet. Dus trekken we maar gewoon ons eigen plan en genieten zo veel en zo veilig als mogelijk is . Groeten van Ton, ook aan Evert.