zondag 24 mei 2020

Optieffen

We verblijven een paar dagen op Texel in het huis van vriendinnen.
Altijd leuk en.....ik bood aan wat tuinklusjes te doen.
Nou graag en of ik dan wat wilde doen met die struik links want ‘die vinden we niet zo mooi meer’. 

Nu had ik mezelf voorgesteld dat ik dat klusje met een vriendelijk zonnetje te doen. Rick die zou dan wat doezelen op een tuinstoel en onderwijl zou ik wat tutten. Net alsof we in Spanje zouden zijn. (Het ziet er trouwens uit dat we toch van de zomer naar Los Zuecos kunnen gaan.)

Maar nee, het was regenachtig, koud en winderig vanmorgen dus zaten we lekker binnen met koffie en chocola. Pas in de middag werd het lichter en trok ik de werkhandschoenen aan om het groene varkentje even te wassen. Maar nee. Nadat ik twee dunne takken had afgeknipt kwam meneer merel duidelijk maken dat hij daar niet van gediend was.’We zitten hier een nest met eieren uit te broeden. Optieffen’.


Dus besloot ik om maar wat aan de border aan de overkant te doen. Zevenblad verwijderen. Beslist onbegonnen werk maar ach, je wilt toch wat en extra kleur in de tuin vonden de dames ook wel fijn, gaven ze aan.

Echtpaar merel heb ik niet meer gehoord wel gezien want er werd van uit een boom en soms vanaf de schutting goed op me gelet.

Tijdens het bereiden van de avondmaaltijd zag ik meneer en mevrouw in de tuin zoeken naar wormen en ander lekkers in de vers omgewoelde aarde want daar zijn die mensen dan wel weer goed voor.



Voordat ze het nest ingingen zaten ze eerst even op de tak.



En zelfs achter het raam werd ik nog aandachtig in de gaten gehouden.


Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Petra zei

Ohh wat heerlijk ff een paar dagen er tussen uit ja het weer was dan wel ff minder maar een andere omgeving lekker hoor. Mijn favoriete eiland is Vlieland daar kom ik met regelmatig al dik 50 jaar heerlijk toeven daar. Maar ik vind al de eilanden wel wat hebben hoor. Vandaag weer heerlijk wandelweer volgens mij dus geniet ervan. En die struik, dan moet je in de herfst maar een keer terug 😉ook niet verkeerd in die tijd. Groetjes Petra.

Ton zei

Hoi Petra, Ja het is heerlijk. En weetje wat er ook zo heerlijk is? De rust. Ik wandelde door de haven van Oudeschild en er waren net voldoende mensen om gezellig te zijn en de oorspronkelijkheid van de haven te voelen. Voor die struik kom ik graag nog een keer terug. Met groeten Ton