dinsdag 19 mei 2020

Lucifer’s Hammer


Zondagavond staarde ik wat dromerig uit het raam en zag ik verschillende vliegtuigen. Ik staarde gewoon nog wat verder tot ik me opeens realiseerde wát ik zag: vliegtuigen.

Jaren geleden las ik het boek Lucifer’s Hammer over de bijna totale vernietiging van de aarde na het inslaan van een meteoriet. Na veel gedoe met overlevenden en elkaar naar het leven staande bendes is een van de laatste zinnen in het boek dat, bij het zien van een eerste vliegtuig na de ramp, de beschaving niet ten onder is gegaan.
Of zoiets, want ik las het boek in de jaren zeventig.


Dezelfde gedachte schoot ineens door mijn hoofd. Nu wel hopen dat we niet ineens helemaal weer doorschieten maar het bericht dat Spanje wellicht eind juni toch buitenlandse toeristen gaat toelaten maakte me toch wel blij.

Anyway.
We hadden vandaag een uitje naar Stroe.
Stroe?
Ja Stroe. Een buurtschap op het voormalig eiland Wieringen. En we fietsten daar vanuit Den Helder naar toe.


Langs de Balgweg stonden wat percelen onder water. Dit wordt door de bollenboeren gedaan om aaltjes te bestrijden. 


De Balgweg is wel wat lang en recht.


Het ernaast gelegen water is qua zicht interessanter.


Eenmaal op de dijk een voor ons nieuwe blik op Den Helder inclusief de veerboot die naar Texel vaart.


En zicht op de dijk richting Stroe met de wind in de rug. Hoe heerlijk is dat?

We fietsten naar Ineke. Ineke zou begin april een weekje bij ons in Spanje vertoeven maar dat ging om, inmiddels bekende redenen, niet door en nu nodigde ze ons uit om dagje in haar ‘vakantiehuisje voor een week’ te komen.
Nu zijn we meer wandelaars dan fietsers maar 24 km is te doen. Dachten we, want na gezellig kouten, lunchen en een wandelingetje over de dijk vielen bij iedereen de oogjes even dicht.





Na een heerlijk diner vertrokken we weer richting huis.
De reis duurde met de wind in het gezicht wel een stief kwartiertje langer.

Dank Ineke voor de leuke dag.

Met groeten Ton

6 opmerkingen:

Petra zei

Ohh klinkt heerlijk, en een prachtige omgeving daar genieten met grote G. En alhoewel ik zelf ook liever loop is af en toe fietsen ook fijn om te doen, maar niet te lang op dat zadel krijg ik enorme zere bips van🥴. En na z’n bare tocht ff de oogjes toe ook lekker, vond wind nog wel koud hoor gister. En hoop je echt dat je dit jaar nog af kan reizen naar Spanje? Ik weet niet of ik zelf alweer in een vliegtuig zou willen zitten, lastig maar ik denk dat ik liever nog ff zou wachten. Geniet van het mooie weer, gaat heerlijk worden komende dagen, een nadeel is het overal gelijk weer een stuk drukker Hemelvaartsdag!! En daar zit ik dan weer niet op te wachten. Groetjes Petra

schrijfselsvanmij zei

Viel me laatst ook op, dat ik weer een vliegtuigstreep zag. Vliegtuigen zien we verder genoeg, de AWACS is blijkbaar aan het oefenen

Ton zei

Hoi Petra, Maar natuurlijk hebben we ook allerlei bedenkingen en toch denk ik dat naar Spanje gaan als het mag. En...volgende week gaan we een paar dagen naar Texel. Ook leuk. Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Inge, We worden dus nog steeds goed beschermd. Hoop dat die toestellen niet te veel lawaai maken. Met groeten Ton

sjannesblog.com zei

Hee, wij waren maandag ook in Stroe op Wieringen.(https://sjannesblog.com/2020/05/19/weer-wieringen/) Wij benaderden de camping van af de andere kant en te voet. Mooi daar hé?

Ton zei

Hoi Jeanne, Het is zeker mooi daar en het is een mooi oud landschap. Als jullie de volgende keer weer in het hoge noorden zijn laat staat de koffie klaar. Met groeten Ton