donderdag 14 mei 2020

Hij is er weer

Nu we langer in Nederland zullen/moeten blijven maken we er maar het beste van. 

Om onze noordelijke residentie gezellig te maken staan er niet alleen planten op het balkon maar hebben we ook weer planten in huis. Sommige gewoon gekocht in de winkel maar er zijn ook planten die door Malle Pietje aangeleverd worden. Tja want dat krijg je ervan als ik ergens langer verblijf: Malle Pietje komt.

Dus staat er inmiddels een stek, die MP uit een container haalde, in een grote pot.
Oei zei Rick: wat stellen die drie bladeren voor?
Nou dat is een klimplant.



Het is maar hoe je ergens naar kijkt en bij planten zie ik altijd de belofte. Om de pot sneller gevuld te krijgen en om de belofte te vergroten plantte ik er ook nog wat biologische gemberwortels in.

Vlak voor de de deur van het appartementencomplex is een ondergrondse container. Nee daar kan Malle P niet zoveel mee ook al is het altijd interessant om te zien hoe de container wordt geleegd.


Gelukkig staan er ook nog wel eens ‘echte’ containers en daar vond Piet gisteren een tafeltje. Is dat wat voor het balkon?


Rick is er helemaal blij mee ook al kon er vandaag niet zo heel veel gebruik van gemaakt worden in verband met de wat tegenvallende zonneschijn.


Uren en uren bleef deze wolkenstraat boven Den Helder hangen en dat terwijl de stad de zonnigste van Nederland is. Maar mazzel als altijd hadden we vanmiddag een koffie/borrel afspraak in Huisduinen en laat daar nou net de zon wel schijnen.


En nee, vanmorgen geen glimp van de Amalia maar wel zag ik deze twee gele kwikstaarten op de dijk.


Ook niks mis mee.


Met groeten Ton

Geen opmerkingen: