woensdag 24 augustus 2016

Gemengd bloed

Gisternacht was wat onrustig. 

Rick vindt het vreselijk als er muggen rond zijn hoofd zoemen. Mij maakt het niet zoveel uit omdat ik meestal met mijn hoofd onder de dekens slaap en omdat de muggen een voorliefde hebben voor het bloed van Rick.

Dus kreeg ik gisterochtend de vraag of ik wilde kijken of ik iets aan die muggen kon doen. Tja en dat is altijd  lastig want muggen verstoppen zich overdag meesterlijk. Ik kon er dan ook geen een vinden totdat we naar bed gingen en ik zo'n kreng zag zitten. Dat ie wat lui en vadsig op de muur zat te wezen verklaart de grote bloedvlek. En die vlek bevatte gemengd bloed want ook ik had een muggenbult.

En als ik het dan over gemengd bloed heb komt er een oude gedachte boven.

Als kind had ik een eenvoudige oplossing voor het racisme probleem. Iedereen op aarde zou moeten trouwen met iemand met een ander huidskleur en kinderen krijgen. Dan zou niemand meer kunnen discrimineren omdat we allemmal gemengd bloed zouden hebben. Inmiddels weet ik dat dat niet werkt want het "wij en zij" denken is niet alleen een probleem van huidskleur maar kan overal de kop opsteken. Zeker als het ook nog eens wordt geschreeuwd door demagogen.


Moest nog behoorlijk boenen om het behang schoon te krijgen maar het is gelukt. 
En ik weet niet waarom maar ik moest wel aan de Japanse vlag denken.


Net zo dacht ik aan pagodes bij het zien van deze wolk. Nou ja, het is wel duidelijk waar ik met mijn gedachten ben.


Rick nam een snippermiddag en had het idee om ergens aan het water te gaan zitten.
Dat werd de veerhaven. Lekker dichtbij. Toch gingen we met de auto.
Parasolletje mee, zitzak, kleed en een tas met voedsel, van dat laatste niet teveel want we worden vanavond getrakteerd door de vrienden op de lekkerste sateh van het eiland.


Al luierend merk je op dat elke dertig minuten een boot, best frequent is. En hoeveel auto's en mensen er per dag op het eiland aankomen en er weer van vertrekken.Met groeten Ton

Geen opmerkingen: