dinsdag 23 juli 2013

Gekker moet het niet worden

Ik heb ze deze zomer, gelukkig, nog niet gelezen. De verhalen van honden die in auto's zijn achtergelaten in de brandende zon.

Egbert kan totaal niet tegen de hitte en ligt dan ook de hele dag binnen te dweilen. Elke paar minuten op een andere, schijnbaar, koelere plek. Wil ik naar boven ligt ie onderaan de trap. Ga ik naar het toilet moet ik eerst een hond voor de deur wegduwen en als ik op een stoel wil gaan zitten kan ik hem niet verschuiven omdat ie klem is gezet door een liggende hond.

Het was dan ook totaal geen feest voor hem toen we drie jaar geleden de maanden augustus en september in Los Zuecos verbleven. Voor hem zetten we de airco aan in de slaapkamer zodat ie daar  lekker kon rusten.

Met de huidige hitte staan de deuren van de serre de hele dag wijd open. Toch loopt de temperatuur gemakkelijk op tot een graad of 50.

Vandaag ben ik begonnen met het schilderen van de buitenboel. En wat zie ik als ik door het keukenraam naar binnen kijk? Egbert die in de serre ligt. Op de zwarte plavuizen, direct tegen het raam aan in de volle zon, te hijgen als een oud paard. Als ik hem vervolgens naar buiten stuur kijkt hij me met een blik aan van: ik lag net zo lekker.

Met groeten Ton





Geen opmerkingen: