zondag 7 oktober 2012

Zon

Maar hier was het ook mooi weer hoor!

Ik hoor het de mensen zeggen morgen, als we weer thuis zijn. Nu is het ook lekker als je begin oktober nog een heerlijke zonnige dag hebt.

Maar wij? We willen niet terug. Ook al schijnt de zon, het is daar maar 13 graden. Terwijl we hier heerlijk in 25 graden een beetje genieten van de rust op de berg.

Nou rust, ik heb vanmorgen nog een uur of drie aan mijn vijver gehakt. Die is inmiddels ongeveer 3 bij 2 meter. Een aardige oppervlakte maar nog niet voldoende. Net als de diepte trouwens die wil ik naar een meter hebben maar zit pas op 60 centimeter. Een probleem is dat ik op harde rots ben gestuit en het is, volgens mij, onmogelijk om dit met de hand verder uit te hakken.


Nu leef ik maar een beetje in hoop dat als er weer regen valt de rots zachter wordt.(ik weet het: hoop doet een gek in vreugde leven) Zo niet dan moet ik maar zo'n pneumatisch achting ding huren. De vrijgekomen aarde/ stenen heb ik verspreid op de plaats waar in november een nieuw terras gaat komen.( de beheerder zegt dat huurders "veel plaatsen willen hebben om te zitten". En wij doen precies wat ie zegt.

De bollen zijn geplant, de struiken waar nodig gesnoeid, de klimop verwijderd van het hek zodat de bougainville alle ruimte krijgt, de nieuwe planten aangesloten aan het watersysteem, de jacuzzi
staat weer schoon en fris klaar voor de nieuwe huurders die vrijdag komen. Nu het huis nog kuisen en dan is het toch zo dat we morgen naar huis gaan.
Kan ik een beetje uitrusten.
Misschien zelfs nog een beetje in de zon. Want het is zulk mooi weer in Nederland. Daarvoor hoef je tenslotte niet voor op vakantie.
Toch?

Met groeten Ton






Geen opmerkingen: