maandag 22 oktober 2012

Boer zoekt?

In de sauna na het spinnen.

"Kijk jij boer zoekt vrouw?"
De vraag kwam nogal uit de lucht vallen na het afgeronde gesprek over Lance Armstrong. Het leek mij alof er iets in de vraag besloten lag.
Nee, eigenlijk niet maar laatst in Spanje heb ik het twee keer gezien.
"Wat vind jij van Willem?"
Kijk toen werd het duidelijk. Hoe kijk ik als ervaringsdeskundige naar het programma en in het bijzonder naar de  homoboer.
Tja, ik kan er eigenlijk niet zoveel van zeggen omdat ik Willem maar één keer echt aan het woord heb gezien.( aan het woord heb gehoord is het eigenlijk ) Maar het leek mij bij de mannen wat openhartiger en gemoedelijker toe te gaan dan bij de anderen. Echt iets voor een homo om met een picknickmandje in een wei gezeten een gesprek te voeren. Wat mij daarbij opviel is dat er vragen gesteld werden die er toe doen.
"Ja, ik vind homo's altijd zo leuk met elkaar omgaan"
Nou..... ik ken er een paar.........
"Ik denk dat ze als trio verder gaan. Wat denk jij?
Ik weet het niet maar ik denk niet dat dát is waar Willem op uit is. Mijn ervaring in de homowereld is dat er soms neerbuigend gesproken wordt over ' burgerlijke homo's'  als het mannen betreft die als een een monogaam koppel samen wonen in een vinexwijk, niet het nachtleven ingaan en niet in hun blote togus op een boot staan tijdens de Gaypride. Maar als je dan een wat diepergaand gesprek hebt, komt er soms ook uit dat men jaloers is dat je een betrouwbare partner hebt en dat ook bent voor de ander.
Ik gun Willem een betrouwbare, leuke partner.


Met groeten Ton