donderdag 11 oktober 2012

Eigenlijk weet je het wel

Gisteravond, na drie jaar, weer naar een cursusavond van Landmark geweest.

Ik heb weken dat ik hoofdzakelijk lees, afgewisseld met tijden dat ik dingen doe. Mijn 'luie' en 'werkzame' tijden. De laatste maanden deed ik van beiden nagenoeg niets. (Spanje is dan wel weer een uitzondering omdat ik daar in een andere omgeving ben.) En zonder dat ik er dan echt erg in heb, of niet wil zien, zak ik af naar ledigheid en ontevredenheid.
Natuurlijk krijg ik dan wel reactie/commentaar van Rick maar daar neem ik op zo'n moment niets van aan. Dus kwam de cursusavond van gisteren goed van pas om mezelf te dwingen naar mijn gedrag te kijken.

Een aspect was; integriteit. Zonder integriteit werkt je leven niet goed. Allerlei onaffe zaken blijven dan in je hoofd rondzingen. Elke keer wordt je weer geconfronteerd met zo'n ding, voelt je er vervelend van en laat het er gewoon bij zitten.

" Ten eerste: maak eens een lijst van alle zaken die je bijvoorbeeld hebt beloofd en niet hebt gedaan of slechts half. Als tweede:Welke dingen heb je niet uitgesproken? Iemand vraagt of je mee gaat naar een film. Jij hebt er geen zin in maar geeft een ontwijkend antwoord."

Alleen al mijn lijst van dingen die ik heb beloofd bevat 23 punten. Die tweede is wat korter maar dat heeft meer te maken met het feit dat ik die lastiger vind om toe te geven.

Als ik zó vol zit met 'rotzooi' kan ik gewoon niet aan iets nieuw beginnen of ik begin eraan en het beland op dezelfde hoop. Ik voel me dan ellendig, ontevreden, houd mensen op afstand en heb geen plezier.

Dus vandaag begonnen aan de najaarsschoonmaak.

De eerste punten van de lijst zijn weggewerkt en het voelt al prettiger aan.

Ik hoor mijn ouders in mijn achterhoofd "dat had ik je ook wel kunnen zeggen hoor"

Met groeten Ton




2 opmerkingen:

Emie zei

Ik ken eigenlijk niemand die zichzelf zo onbarmhartig durft te tonen in een blog als jij dat doet. Eerlijk en integer. Ik heb er het grootste respect voor. Bedankt Ton

Ton zei

Hoi Emie,
Bedankt, ik neem het graag en gemeend aan als compliment en..... het kost me weinig moeite om zo open te zijn.
Met groeten Ton