zondag 28 augustus 2011

Bezwaard

Van katten wordt gezegd dat zij kieskeurig zijn met het eten dat ze krijgen voorgezet.
Honden daarentegen vreten alles wat voor hun tanden komt en dit geldt speciaal voor de Beagle.
Egbert vreet b.v. oude kauwgom, die helemaal aan de straat zit verkleefd, er zelfs nog af. Sinaasappel schillen, beschimmeld brood, boomtakjes, klokhuizen, klodders mayonaise en mosterd, stukken ui, moeiteloos verdwijnt dit in de hond.
Bij de buren heeft hij geleerd dat als er gefrituurd wordt, de fijne spetterjes die op de straat vallen lekker zijn en er afgelikt kunnen worden.
De verhalen over Beagles die eten stelen zijn legio en te dikke Beagles zijn eerder regel dan uitzondering.
Daarom heeft onze dierenarts aangeraden om rauw vlees te geven. Dit is het voedsel dat honden van nature eten. Dit voer is er in verschillende smaken,  maar eend, kip en paard eet hij niet, rund en lam vindt hij lekker.
Vanaf dat hij pup is geven wij hem dat en hij is nog steeds prachtig slank.
Nu ben ik enkele weken geleden overgestapt op een nieuw merk. De eerste keer dat ik hem dat voorzette rook hij eraan en liep toen gewoon weg. Anders schrokt hij een pond vlees op in minder dan 30 seconden. Ik dacht toen dat hij aan smaakvervlakking leed, hij eet tenslotte al 4 jaar lam en rund. Daarom heb ik vervolgens oud en nieuw door elkaar gemengd om hem aan de smaak te laten wennen. Dat ging goed en ik mengde steeds minder oud door nieuw.
Donderdag j.l. kreeg hij voor het eerst alleen maar het nieuwe en ja hoor: hij vrat het niet. Vrijdag weigerde hij opnieuw maar zaterdagochtend had hij zoveel honger dat hij een paar hapjes nam, nadat hij de mindere stukjes vlees uit zijn bak op de grond had gelegd.
Vanmorgen at hij zonder problemen de rest op.
Ik hoop van harte dat hij morgen alles naar binnen schrokt want er is niets vreselijker dan een hond  met een hongerige blik in zijn trouwe doch beschuldigende ogen.

Met groeten Ton

3 opmerkingen:

Aart zei

Wij hebben, naast 3 andere honden, ook een (kruising) beagle en die vreet alles wat haar voorgezet wordt. De 3 andere honden kijken dan heel verbaast en gaan pas aan het eind van de avond eten en dan kijkt beagle Bikkel weer verlangend wat er over blijft.

Hilde zei

Lees regelmatig je blog, vooral de verhalen over Egbert. Heb hier ook een Beagle lopen, Loeki. Hij wordt vandaag 3 jaar. Eet ook echt alles behalve champignons. Tijdens de wandelingen moet ik zeer goed opletten anders worden alle papiere zakdoekjes en paardevijgen gerecycleerd.

yvonne zei

Nou, hij is dus toch een beetje kieskeurig, en gelijk heeft hij. Zo'n nieuw voer zomaar meteen opeten doet hij niet, hij is duidelijk een hond met smaak en een hond met klasse!

Hoop voor jou dat hij morgen gewoon geniet van het nieuwe voer, zonder het oude te missen.