maandag 8 augustus 2011

Grootgrondbezit: bijna geregeld?

Vorig jaar augustus hebben we een overeenkomst gesloten met de Spaanse buurman om zijn perceel grond te kopen, dat aan onze tuin grenst.
"Het kan in twee weken geregeld zijn, want alle papieren zijn in orde" zei Antonio. Dat laatste klopt waarschijnlijk wel maar we wilden dat wel laten controleren door onze advocaat. En dat leverde veel problemen op bij het bureau dat de verkoop behandelde.
Afgelopen zondag hadden we overleg met de de buurman en zijn, perfect Engels sprekende zoon om een en ander door te nemen.
Vandaag heeft de buurman zijn papieren opgehaald bij het bureau en aan ons gegeven. Wij kunnen nu regelrecht naar onze advocaat om alles te laten controleren en als dat klopt om ook meteen de overschrijving te regelen.

Vevolgens naar de rechtbank geweest om de papieren  voor de komende rechtszaak op te halen maar.... die afdeling gaat pas 1 september weer open. Wij schoten in de stress want we konden de papieren al in juni ophalen. Eigenlijk wel echt Spaans dat de rechtbank dicht is in Augustus en de balie medewerker antwoordde op onze vragen dan ook met 'No te perocupe'
Manana kan het dus blijkbaar ook nog en.... uiteindelijk wordt het allemaal geregeld.
Konden wij lekker naar het strand.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: