woensdag 17 augustus 2011

Terug in de zandbak


In Spanje hebben we Nederlandse buren en met hen gaan we vanavond de aankoop en inrichting, van een stuk grond in Spanje bespreken.
We zijn daarmee al een jaar bezig  en nu gaan we de situatie, de mogelijkheden, de knelpunten en de verschillen van inzicht bespreken met de bedoeling een knoop door te hakken.
Die knoop betreft: de inrichting van het perceel zodat we beiden het maximale eruit kunnen halen.
Om het geheel te verduidelijken heb ik, in stijl van de Hogeschool voor Tuin- en Landschapsinrichting Larenstein, een maquette gemaakt van de situatie.
Omdat er veel hoogteverschil in het land zit heb ik ook zand uit de tuin gezeefd en gedroogd. Door met beiden te spelen kunnen we een idee krijgen hoe de verschillende opties eruit zien.
Want: gaan we keermuren maken of geven we het een meer natuurlijk karakter? Het laatste vinden we allemaal mooier maar heeft als nadeel, voor de buren, een veel beperkter gebruik van de grond.
Spelenderwijs gaan we tot overeenstemming komen.

Met groeten Ton

PS. Wordt vervolgd

2 opmerkingen:

Dennis zei

Succes met de planning! Gaat vast lukken om daar samen uit te komen.

Ton zei

Hoi Dennis,

Op de blog heb ik het probleem wel wat vereenvoudigd want we begonnen, wederzijds,echt probblemen te krijgen.
Maar het is gelukt gisteravond. We hebben, unaniem, het mooiste plan gekozen. En ineens kreeg ik nog een idee en hebben Rick en ik, door de buren wat extra ruimte te geven om hun ruimte verlies te compenseren, het plans zelfs mooier gemaakt.
Alle kou is uit de lucht en heb ik heerlijk geslapen.
Ik zeg vaak: in communicatie is alles mogelijk.

Met groeten Ton