donderdag 29 februari 2024

Autoriteitsprobleem

En we kregen regen, acht millimeter en lagere temperaturen. Die resulteerden in een laagje poedersneeuw op de hoogste berg, La Maroma.



Meestal is dat met een dag weggesmolten maar deze keer duurde het een dag langer.


Altijd bijzonder sneeuw te zien vanuit ons huis maar ook omdat het slechts een paar keer per jaar gebeurt.

Anyway.

Een maand geleden schreef ik dat er een nieuwe bas bij het koor kwam en hij kwam. Maar slechts een repetitie. Dat dan weer wel. Het leek hem toch niet te passen. 
Jammer vonden we want het leek een aardige vent. Toen we hem dan ook een paar dagen op de markt in Cómpeta tegenkwamen, werd er een afspraak gemaakt en bezochten we hem en zijn partner. Dat was een zeer genoeglijk samenzijn en dat werd gisteren dunnetjes overgedaan maar dan in Los Zuecos. Met een warme lunch die ik verzorgde en een heerlijk nagerecht dat werd meegebracht door de gasten.

De laatste dagen zo voor onze start van de Camino is er nog best het een en ander te regelen naast alle etentjes. Zo hadden we afgelopen maandag een vergadering met het Little committee van het koor.
Wij zijn daar ingestapt samen met twee Engelsen nadat de vorige dirigent aangaf te willen stoppen en de man die alles regelde terug ging naar Engeland. Een comité van vier mensen waarvan er een ook nog de dirigent bleef. Het was eigenlijk de bedoeling dat Rick slechts een paar maanden zou invallen als dirigent. 
Maar nu is het toch een beetje lastig om in het bestuur te zitten en dirigent te zijn. Normaal gesproken is een dirigent geen onderdeel van het koor maar een ingehuurde kracht. 
Iets dat ik niet goed hebt ingeschat is dat ik het behoorlijk lastig vind dat mijn partner eigenlijk mijn meerdere is in het koor. Wij proberen in de relatie zo veel mogelijk gelijkwaardig te zijn. Trouwens: ik heb al mijn hele leven in meer of minder mate last van autoriteitsconflicten.

De uitkomst is dat zowel Rick als ik met ingang van het nieuwe seizoen uit het comité stappen. Ik kan dan wat meer afstand nemen en Rick heeft niet langer een dubbele pet op in het koor. 
Kijken of dat beter werkt en ik weer plezier in het zingen krijg.

Vanmorgen vroeg zette ik Rick af op het vliegveld want die is voor een bliksem bezoek in Nederland als penningmeester van de VVE.

Ik richtte me op de laatste voorbereidingen voor de wandeling: waslijntje, knijpers, waspoeder etc.
Ook zette ik de laatste potplanten in de waterbakken, checkte nog wat slangetjes van het watersysteem, lapte een paar ramen waarvan ik nu denk: maar je bent er de komende twee maanden niet eens en deed de afwas die gisteren na de lunch bleef staan.



En ik verwende mezelf door wat bloeiende fresia's te plukken. Wat geuren die toch heerlijk.


Met groeten Ton 

5 opmerkingen:

Mevrouw Niekje zei

Ik heb een tijdje niet meegelezen maar ben nu weer helemaal bij. Begrijp dat jullie heel binnenkort aan de wandeltocht beginnen. Leuk en ik hoop dat het lukt om er af en toe een blogje of wat foto's over te plaatsen.

Petra zei

Hoi Ton, volgens mij zijn jullie er bijna klaar voor! Ik wil jullie heel veel wandel plezier toewensen hopelijk laat je tijdens de wandeling weer het een en ander hier op je blog zien ik kijk daar naar uit altijd leuk om jullie avonturen te volgen. (of ga je dit keer geen verslag doen) Ik wens jullie mooie momenten met onderweg mooie mensen en ook fijn als het weer meezit. Een liefdevolle groet uit een best koud Holland 😊 Petra

Anoniem zei

Hee Ton, Karin uit Wijchen hier, ik dacht ik ga ook eens proberen te reageren op je blog die ik regelmatig lees en waarmee ik een mooi beeld krijg van je veelzijdigheid

Marc Dufraing zei

Hallo,
nu ik al enige tijd jouw blog volg
- een klein vraagje
- hoe zijn jouw weersvoorspellingen voor Malaga en omgeving voor volgende week?
Vrienden gaan woensdag as voor een 5-tal dagen naar Malaga en maken zich, op basis van de weerberichten die ze hier in NL zien, wat ongerust over de weersomstandigheden. Ze hebben niet zo veel zin om dagen in de regen te zitten...
Dankjewel

Ton zei

Hoi Marc, Altijd lastig omdat de voorspellingen nogal onbetrouwbaar zijn. Maar volgende week lijkt het toch wel wisselvallig en regenachtig te worden. Voor de bewoners is regen welkom, voor gasten uit het noorden een horror. Met groetenTon