zondag 11 februari 2024

Ervaring

Miguel, de pianist van ons koor gaf gisteravond een concert in de plaatselijke muziekschool.

Om de kaartverkoop te stimuleren speelde hij afgelopen week tijdens de repetitie een van de stukken die op het repertoire stonden.
Oei, dacht ik, wil ik daar wel heen? Het was nogal een indrukwekkend, bijna oorverdovend geweld dat hij ten gehore bracht. Nou kan ik wel wat bombastiek aan maar met flamenco invloed en Spaanse Duende was het voor mij toch wat oor-onwennig.
Je moet het gewoon ondergaan, zei Rick nadat hij vroeg of we kaartjes wilden kopen. 

Soms worden dingen dan ook duidelijk. 

Het concert werd niet alleen gegeven door de pianist maar er was ook een percussionist, een danseres en als toegift nog een zangeres. Daarmee werden alle zintuigen wel geprikkeld. Soms voor mij wat te veel en daarom deed ik af en toe mijn ogen dicht om te concentreren op de muziek.

Bij het koor heb ik wel eens het idee dat Miguel niet perse virtuoos is als ik hem hoor worstelen met sommige stukken. Maar gisteravond bedacht ik me dat het repertoire van het koor gewoon niet zijn hart heeft. Te romantisch en te lieflijk.

Voor wat hij gisteravond speelde moet je een goede pianist zijn. Hij speelde beslist zeer goed maar ook hard, qua aanslag en interpretatie, luid en ontoegankelijk.
Toen ik het gisteravond na het concert vroeg zei hij dat hij inderdaad houdt van harde overdonderende muziek. Om achter zijn diepere gedachte te komen was echter geen tijd. Wellicht komt dat nog.

Het was in ieder geval een bijzondere ervaring die ik niet zou hebben willen missen.


Vanmorgen een prachtige kleurrijke zonsopgang.



Ook de golvende wolken vond ik spectaculair.
Maar na dit kwartier durende schouwspel werd het bewolkt en later mistig grijs met soms nog een millimeter regen.

Tijd voor een leuke binnenklus. Eigenlijk een klusje dat we al eerder hadden willen doen want het gaat tenslotte ook om voorpret, maar met de gasten van vorige week waren de bedden niet beschikbaar voor de uitstalling.



We zochten alle spullen bij elkaar die we meenemen op weg naar Santiago. 
En we hebben eigenlijk alles. Alleen zou ik toch nog graag een paar teenslippers willen en een trainingsbroek. 


Met groeten Ton 

1 opmerking:

miekequilt zei

Wat een sportieve uitstalling op het bed. Die slippers en broek komen er vast nog wel. Succes met de ( laatste?) voorbereidingen.