dinsdag 6 februari 2024

UFO


Foto september 2022

Ze hebben het huis als sinds 2009 maar waren vandaag voor het eerst op visite: de buren die het huis iets boven ons in bezit hebben.

Ze zijn nogal op zichzelf en vaak genoeg schieten ze het huis in als wij met de auto aankomen rijden. Of, als we langsrijden wordt er wel een hand opgestoken maar wordt het gezicht afgewend.
Wel krijgen we altijd een bericht als ze vanuit Engeland hier aankomen. Ook als ze weggaan maar dan meestal met dezelfde zin: we have to catch up next time. En de volgende keer gebeurt er niets.

Gistermiddag zaten ze lekker op hun terras in het zonnetje toen we langsreden op weg naar het koor.
Stop ff, riep Rick en dat deed ik. Hij stapte uit en riep naar de buren: when are we catching up? Tomorrow?

Waarschijnlijk wel wat te direct voor de Engelse cultuur maar er werd agreed. 

Dus zaten ze vanmiddag in de luwte van de tuin aan koffie, thee en water. En het was zeer genoeglijk terwijl er 14 jaar werd bijgepraat. Ook gaan Rick en buurman samen naar het waterbedrijf om een administratief foutje te herstellen. Ze willen ook meedoen met het betonneren van de weg.

De komende dagen wordt het hier qua weer wat onstuimig. Storm Karlotta komt eraan en vrijdag gaat er 52,3 mm regen vallen. De temperaturen gaan zakken en dat is maar goed ook want het werd vandaag 23 graden. Wel met veel wind.
Maar dat het weer gaat veranderen was al te zien aan de lenswolken die duiden op koude bovenlucht.


Ach en is dit niet prachtig. De zon precies achter een lenswolk. 
Het deed me denken aan een zonsverduistering met die prachtige witte ring om de wolk.


En hier een ring met diamant. Wat wil een mens nog meer?


Met groeten Ton 

2 opmerkingen:

Mevrouw Niekje zei

In een woord schitterend!!

Ja, die Engelse beleefdheid, ze menen er geen pepernoot van als ze zeggen dat ze willen up catchen! Ik herken het wel. Had er in mijn eerste jaren in Engeland vaak last van dat er dingen werden gezegd die niet werden gemeend.

Zelf doe ik dat niet. Zo zal ik nooit zeggen 'we houden contact' als er een collega vertrekt. Tenzij ik het wil en dan houd ik ook contact! Dat is dan die Nederlandse hork in mij natuurlijk.

Antoinette van Schaik zei

Wat een prachtige foto's van de wolken, zo bijzonder.