vrijdag 9 februari 2024

Mieke

Het heeft blijkbaar toch geholpen.

Mijn ouders namen ons, de drie jongsten uit het gezin, een dagje mee uit. Met de auto naar Hoorn en van daaruit met de stoomtram naar Enkhuizen en vervolgens met de boot naar Stavoren. Allemaal prachtig en de ijsjes en het eten in een restaurant een ware traktatie.

De volgende dag was het warm en zonnig en gingen we met onze moeder en een paar vriendjes naar Heiloo om bij de grote vijver te spelen. We vermaakten ons prima en zo tegen het einde vroeg mijn moeder wat we leuker vonden: het dagje naar Stavoren of het spelen met water en zand bij de vijver.
Daarop antwoordde ik: gisteren was mooier maar vandaag is leuker. En eigenlijk is er voor mij niet veel veranderd.


Regen. Een hele dag en leuker kan het niet worden. 46 Millimeter en ik deed niets anders dan klooien met water en zand. 



Als het even heel hard regende stond het hoogste deel van de tuin onder water en zorgde ik er voor dat dat water voor een deel werd afgevoerd naar de inmiddels heilig verklaarde en super verwende sinaasappelboom. Geultjes graven, grond los woelen, slangen verleggen, kuiltjes maken en dat alles steeds opnieuw.


Eigenlijk zie je pas bij regen hoe ontzettend droog de grond is. En hoe slecht droge grond water opneemt. Pas aan het einde van de middag toen het wat opklaarde en ik nogmaals wat zat te wroeten rond de sinaasappelboom zag ik pas dat de grond grotendeels nat was. En dat wellicht niet dieper dan 30 cm.


Zo rond zessen zagen we wat blauwe lucht.


Maar 19.24 begon het opnieuw te regenen. 
Laat maar komen. Ik ben het nog lang niet zat.


Met groeten Ton

2 opmerkingen:

KnutzEls zei

Picasso zei dat het een levenlang duurt om kind te worden. Heerlijk klooien met water en zand, intens gelukkig. Wat is er nou mooier op deze wereld.Geniet van de regen, wij willen wel een beetje zon.

miekequilt zei

Fijn. Ik heb mijn best gedaan