zondag 4 februari 2024

Goed vooruitzicht

Je knippert met je ogen en de gasten zijn alweer vertrokken. Nou is dat alleen zo als je leuke gasten hebt en dat waren ze.

Gisteren deden we een kleine excursie naar Cómpeta en Canillas de Albaida.
Trouwens, alle excursies de afgelopen dagen waren kort want de ochtenden werden grotendeels gevuld met rustig op gang komen terwijl er kopjes koffie, thee en broodjes werden verorberd.



Dus ook gisteren arriveerden we zo tegen de middag in Cómpeta waar we later op het Plaza de Almijarra tegenover de kerk, tapas wilden eten.



Maar eerst via het wandelpad tussen de olijfgaarden naar Canillas de Albaida voor een drankje.



Canillas is een zelfstandig mini dorpje van 800 inwoners met een eigen burgemeester en minstens drie restaurants waar je goed kunt eten. De doorgaande weg in het midden van de foto is afgelopen jaar verbreed, om het zware verkeer dat vanuit de steengroeve boven het dorp komt,  meer ruimte te geven.

Eenmaal weer in Cómpeta liepen we nog even over de markt waar op mezelf na, niemand in geïnteresseerd was. 



Ja, toen ik twee koorleden zag staan en een praatje aanknoopte kwam Rick toch ook nog even naar de kraam. De vriendinnen maakten de foto.

De tapas smaakten heerlijk en tegen 17.00 uur zaten we met goed gevulde buiken nog wat na te genieten in het zonnetje op berg.

Vanmorgen waren we om negen uur op het vliegveld en zwaaiden we de gasten uit. En zoals altijd is het dan heel stil in en rond De Klompen. Gelukkig had Rick een afspraak met Isabel die het koor gaat leiden als wij naar Santiago wandelen en ik? Ik draaide drie wassen en maakte een grote pan erwtensoep (goedkope stroom in het weekend hè) waaruit een flinke portie naar een van de koorleden en haar man gaat.

Het volgende waar we nu naar kunnen uitkijken is aanstaande vrijdag als het gaat regenen. 

Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Mevrouw Niekje zei

Hier hebben we ook flink kunnen profiteren van de zonnige dagen vorige week. Nu is het weer even voorbij met de zonnepret, bewolking, regen en wind beheersen het weerbeeld.
Erwtensoep is een kerstvakantiegerecht, ik maak altijd een vegetarische versie. We eten er twee keer van, wel altijd met rookworst erbij en lekker stevig bruin brood.
Ik zag vandaag de eerste narcissen hun kopjes boven de grond steken, hoera, het voorjaar komt eraan!

Emie zei

Met gasten erbij kom je vanzelf ook in vakantiesfeer.