zondag 18 februari 2024

Eigenlijk te gek

Hij heeft wel eens beter in bloei gestaan. Maar ik ben er heel blij mee.


In de zomer van 2022 had hij namelijk bijna de geest gegeven vanwege de extreme droogte. 



De amandelboom doet het goed en staat prachtig in bloei en omdat het heel warm is zijn er veel insecten dus denk ik dat er best wel eens een goede oogst kan aankomen.

Het is de afgelopen dagen zo warm dat zelfs de palmkevers die normaal gesproken in de winter maanden niet vliegen ook heel actief zijn. Er zitten een stuk of twintig kevers in de feromonenval en dat zijn zomerse aantallen.

Vanwege de warmte hoeft zelfs de kachel niet aan. Das goed voor de houtvoorraad maar gaat wel ten koste van gezelligheid in de avonduren dus gaat ie toch een uurtje aan. Wel wordt het dan 23 graden in huis. Eigenlijk te gek.



Na de regen van vorige week is alles lekker sappig en dat laat deze groen/wit gestreepte jongen niet aan zich voorbijgaan. Hij zit hier op ooghoogte dus kon ik hem bijna niet missen ook al is ie goed gecamoufleerd.

Wij lieten de afgelopen week ook niets aan ons voorbijgaan: drie keer waren we uitgenodigd voor een lunch en een dag hadden we zelf gasten. Vandaag deden we het maar eens rustig aan met de calorieën.


Met groeten Ton

1 opmerking:

Emie zei

Toch wel heerlijk hoor, al die vroeger bloesems en die warme dagen. Jij krijgt toch ook alles weer gered in de natuur, hè.