zondag 2 juli 2023

Sailing home

Wat een verschil van omgeving.

Na de rust van het rurale Spaanse land nu de drukte  van de stad. En druk was het met tienduizenden bezoekers die Den Helder aandeden vanwege Sail 2023.



Drie dagen lang muziek


optochten


langstrekkende matrozen en in de havens de zeilschepen. Van de laatsten geen foto’s want niet bezocht.

Vanmiddag was de sail out en vertrokken de boten alweer richting volgend evenement. Ook daar zag ik niet veel van omdat ik samen met Rick dienst deed in de Hortus. 
De verwachting was dat vanwege de aantrekking van de Sail er ook meer bezoekers naar de Hortus zouden komen. Nou, nee dus. 
Jammer genoeg kwamen er vandaag slechts 11 mensen de tuin bezichtigen maar die vonden het wel allemaal heel mooi. En daar doen we het voor.

Omdat het niet druk was glipte ik er tien minuutje tussenuit om wat van de vertrekkende schepen te zien.


Toen ik bij de dijk aankwam zag ik al dat ik misschien nog wat te vroeg was.



En dat bleek ook want de eerste schepen draaiden net het Marsdiep op.



Ik besloot dan ook om maar weer snel terug te gaan naar mijn baantje.

Inmiddels is de rust weergekeerd. Nou, op het geschreeuw van de meeuwen dan.



Er wordt weer veel gebroed op de daken en de mannetjes houden, zittende op schoorstenen hun nesten en vrouwtjes goed in de gaten. Geen andere meeuw komt in de buurt zonder dat die met gekrijs wordt verdreven.
Het nest ligt op het dakje maar net achter de schoorsteen.


 Met groeten Ton

Ps. Voor het eerst zien we de jonkies.




3 opmerkingen:

Mevrouw Niekje zei

Beter 11 die er echt van genieten dan hordes die alleen maar iets te doen willen hebben en het niet echt waarderen! Ik kan me voorstellen dat het even wennen is aan het stadse, zeker als er dan meteen een groot evenement is en je over de hoofden kan lopen. Ik wist trouwens niet dat er een hortus in Den Helder is, maar heb even op het Internet gekeken en weet er nu alles van! Wanneer wij ergens op vakantie zijn en er is een botanische tuin/hortus dan gaan wij er altijd naar toe. Den Helder zet ik op het lijstje, wellicht dat we die ooit ook een keer bezoeken!

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, Je bent van harte welkom. Het is een mooie tuin. En met een beetje mazzel ben ik er ook. Met groetenTon

Mevrouw Niekje zei

Dat laatste zou heel leuk zijn Ton!