dinsdag 18 juli 2023

Bijna

Goede reisdag gehad gisteren. Dat is wel weer een voordeel van instappen in Den Helder: altijd een zitplaats en ruimte genoeg voor de fietsen want die gingen mee. Vorig jaar zijn die heel goed bevallen om naar de start te fietsen. Scheelt ongeveer 5 kilometer extra lopen per dag en dat is best veel voor twee ouder wordende knarren.


We mochten weer in het appartement. Heerlijk zo’n ruime eigen plek. 

Agnes was oprecht blij ons weer te zien. Nu brachten we voor haar wel drie andere gasten aan. Lilian en Astrid die we vijf jaar geleden ontmoetten op weg naar Rome en een vriendin. 
Dat is niet alleen een soort gezellige reünie maar ook nog eens zeer prettig om gezamenlijk te koken. 

Goed. De nacht voor de start slapen we toch altijd wat onrustig.We waren dan ook al ver voor de wekker wakker en stonden al om 5.05 uur bij de start en  zetten de eerste stappen om 5.10 uur. 


De opkomende zon kleurde de wolken mooi oranje.

Geweldig wandelweer was het: zonnig en 25 graden.
We hielden drie stops en dan loop je ineens weer op de brug terug de stad in.


Dan is het slechts een kwartiertje naar de dames die de bandjes scannen en de controlekaarten controleren.


Veel wandelplezier en tot morgen.


En dan de beloning: ijs.


Ik keek er het blog van vorig jaar op na. De eerste wandeldag leverde drie blaren op. Vandaag had ik er slecht één. Wellicht vanwege de wandelwol. 



Inmiddels zitten wij lekker gedoucht en uitgerust op de bank en wordt er pasta bereid in de keuken. Gisteren was het mijn beurt en maakte ik Teriyakiboontjes met rijst. 




Met groeten Ton


6 opmerkingen:

Mevrouw Niekje zei

Goed gedaan mannen! En wat gezellig om zo met anderen een appartement te delen en kookbeurten te hebben. Beetje studentikoos! Succes met de volgende dagen, hopelijk helpt de wandelwol en kom je verder ongeblaard bij de finish op dag vier!

miekequilt zei

Fijn, de eerste dag goed gedaan. Succes voor morgen!

Petra zei

Hoi Ton de kop is er weer af zoals wij dat zeggen. Wat weer een gezellig weerzien met elkaar, en heel fijn dat jullie weer in z’n mooi onderkomen terecht kunnen. Succes met wandelen en veel plezier met dag 2 vandaag. Groetjes Petra.

Petra1945 zei

Keep on trucking on... Loop ze!

sjannesblog.com zei

Leuk te lezen dat het zo goed ging. Succes voor de rest van de dagen en veel plezier!

Emie zei

Ik loop in gedachten altijd mee! Fijne tijd gewenst.